Connect with us

technokrata

ESPRIT a Sony-tól

Dotkom

ESPRIT a Sony-tól

Okos technológia és dizájn, amely a legkifinomultabb belső terek számára is megfelelő szórakoztatóelektronikai termékeket kínál.

Az otthoni szórakoztatóeszközök legfrissebb sorozata új irányt képvisel a fogyasztói elektronikai óriás Sony dizájn- és stílusvilágában: az Esprit a „stílus- és technológiatudatos” vásárlók egyre népesebb tábora számára készült, akik a legkiválóbb műszaki megoldások mellett a stílus és a tudatos formatervezés szempontjai alapján választják meg a megvásárolandó termékeket*. Új márkánk mottója a „szép egyszerűség”, amely rendkívül praktikus és egyszerű, ugyanakkor kellemes megjelenésű, és a modern városi életkörülményeknek megfelelő készülékeket fémjelez. A londoni Sony Design Centre által kifejlesztett és Tokióban megalkotott Esprit a legmodernebb európai lakberendezési stílusokat ötvözi a Sony legkiválóbb hang- és látványtechnológiai megoldásaival.

Az Esprit sorozat első terméke a teljesen új dizájnkoncepcióval készült TAV-L1-es első osztályú otthoni szórakoztatórendszer. TAV-L1 amely egyedülálló, csúszó mechanikás, a hangsugárzókat és a DVD-lejátszót is magába foglaló előlappal rendelkezik. Használat közben a szuperkeskeny, 32”-os BRAVIA LCD Tv természetesen mindig a helyén marad. Amikor tévét néz, vagy betesz egy DVD-t, az előlap automatikusan lesiklik, felfedve ezzel a hangsugárzókat és a DVD egységet, kiváló hangminőséget biztosítva a műsoroknak vagy filmeknek. Ezzel szemben, amikor CD-t vagy rádiót szeretne hallgatni, az előlap felemelkedik a képernyő elé, s így egy elegáns audioegységet formál, amely diszkréten meghúzódik a beépített állványon.

Ezenkívül a TAV-L1 a legkiválóbb digitális Sony technológiát alkalmazza, a külön hangsugárzók nélkül 2.1 csatornás virtuális térhangot létrehozó S-Force PRO Front Surround-ot. Ezáltal a készülék tökéletes, moziszerű térhangot szólaltat meg a nappaliban, anélkül hogy külön hangsugárzókat kellene felállítani, s így képes alkalmazkodni a modern, stílustudatos otthonok igényeihez. Mindezek a technológiák a Sony sajátjai, melyek tökéletesen illeszkednek az Esprit ötletes technológiát és formatervezési megoldásokat hirdető filozófiájához.

A TAV-L1 képernyője HD-képes BRAVIA LCD, processzora pedig olyan különleges színtisztaságot biztosít, amely ma az elsők között van a piacon. A hangsugárzók fedele többféle kivitelben és dizájnnal kapható, hogy a TAV-L1 megjelenése harmonizálható legyen a vásárlók otthonának egyéni színvilágával.

John Anderson, a Sony Home Entertainment igazgatója szerint: „Az Esprit sorozat teljesen új koncepciót képvisel az otthoni szórakoztatás dizájnjában, még inkább beleolvasztva az elektronikai rendszereket a lakókörnyezetbe. De új irányt képvisel számunkra a partneri együttműködés terén is, ugyanis ezt a sorozatot Európa egyik legnagyobb lakberendezési és tervező cégével, a Ligne Roset-val közösen hoztuk létre, akik mind a tervezési ötletek, mind a dizájntudatos európai vásárlók elérése szempontjából ideális partnernek bizonyultak.”

Európában a TAV-L1 2006 májusától kerül az elektronikai és a Sony Márkaboltokba. Az év során további Esprit modellek megjelenése várható.


* A Sony életmód- és lakberendezési kutatásai alapján.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek