Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cél a kkv-k hatékonyabb működése

Dotkom

Cél a kkv-k hatékonyabb működése

Debreceni Számadó-nap.

Könyvelők, cégvezetők és vállalkozók számára tartott szakmai napot a budapesti Számadó Kft. a debreceni Saldo Kft.-vel együttműködve a hajdúsági megyeszékhelyen. Céljuk, hogy a keleti régióban is megismertessék a hatékony vállalatirányításhoz elengedhetetlen eszközöket és módszereket.

„Minden cégnek, kicsinek, és nagynak egyaránt szüksége van naprakész adatokra a gazdálkodásáról, és arra, hogy hatékonyabbá, és követhetővé váljanak a folyamatok” – mondta Kornis György, a Számadó Kft. igazgatója a debreceni szakmai nap kezdetén. – „A könyvelés ugyanis nem szükséges rossz, hanem arra való, hogy az évszázadok alatt kikristályosodott logika szerint információkat adjon a menedzsment részére.”

A Számadó és a Saldo debreceni irodájának a célja, hogy olyan tudást és eszközöket nyújtsanak, amellyel nem csak a nagyvállatok, hanem a kis- és közepes méretű vállalkozások is eredményesen dolgozhatnak, erejüket meghaladó befektetés nélkül. Ennek az együttműködésnek volt része a Számadó nap, ahol az előadásokon áttekintették, hogy kinek és milyen feltételekkel érdemes integrált vállalatirányítási, illetve ügyviteli rendszert bevezetni, melyek a legfontosabb buktatók – sőt mi is az integrált rendszerek értelme.

A hazai kis- és középvállalatok többsége vállalatirányításként a kockásfüzetben, vagy valamilyen táblázatkezelőben próbálja az adatokat összegezni, ami sok pontatlanságot, keveredést okoz. A táblázatkezelőben nincsenek meg azok biztonsági automatizmusok, amely megakadályozzák, hogy a számvitel logikájával ellentétesen rögzítsük az adatokat. Sokkal jobb helyzetben azok a cégek sincsenek, akik a különféle részterületekre – bér, raktárkezelés, könyvelés, partnernyilvántartás stb. – egymástól független, úgynevezett szigetrendszereket használnak, hiszen a többszörös adatfelvitel gyakran okoz eltéréseket, a „külsős” könyvelő pedig jelentős fáziskéséssel tud csak adatot szolgáltatni.

A mai adatbáziskezelő eszközökre építve olyan korszerű, valóban integrált rendszereket lehet megalkotni, ami a modulos, „rögzítés–feladás” elvét követő eszközök hatékonyságát is jócskán meghaladja. A Számadó integrált vállalatirányítási rendszerében akár évi egymillió tétel is tárolható, a különféle területeken felvitt adatok pedig – mivel közös adatbázisban tárolódnak –azonnal, bárhonnan lekérdezhetők. Mindez nagymértékben megkönnyíti a cégvezetést döntéseit, az adminisztrációt végzők számára pedig jelentős időmegtakarítást jelent.

A szakmai napot cégtulajdonosok, vezetők és könyvelők egyaránt érdeklődve hallgatták, hisz egy fejlett rendszer megvalósítása mindenkinek kézzelfogható előnyöket nyújt. A Számadó olyan megoldást kínál számukra, amely az elterjedt multinacionális rendszerekkel megegyező funkcionalitást, hazai szakértelmet, és a helyi jelenlétnek köszönhetően gyors és kedvező árú bevezetési lehetőséget garantál. A magyar cég kínálta megoldások fontos előnye az is, hogy nem szükséges azonnal egy sokhónapos lefutású, tízmilliós rendszert megvásárolni, hanem lehetőség van részterületenkénti bevezetésre is, ami gyakorlatilag részletfizetést is jelent.

A Saldo debreceni tanfolyamának résztvevői pedig nem csak elméletben ismerkednek meg a modern könyvvitel és ügyvitel alapjaival: az oktatás már a nyár folyamán kiegészül a ma már nélkülözhetetlen számítógépes lehetőségek megismerésével a Számadó rendszeren keresztül.

A debreceni rendezvény a Saldo Könyvelő Klub eseménysorozatának is a része; egy korábbi előadás résztvevői lehetőséget kaptak élőben is kipróbálni a Számadó rendszert, s ez alkalommal az időközben felmerült kérdésekre kaptak válaszokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés