Connect with us

technokrata

Mechano-digitális zárrendszer – cilinderekbe épített chipek

Dotkom

Mechano-digitális zárrendszer – cilinderekbe épített chipek

Újdonság a biztonságtechnikában.

Egyedülálló fejlesztéssel érkezett Magyarországra a zár- és beléptető rendszereiről Európában már jól ismert Winkhaus. Az elektronikus és mechanikus zárak kombinálásával létrejött Bluechip zárrendszer a digitális rendszerek paraméterezhetőségét és programozhatóságát kombinálja a hagyományos, szabvány zárszerkezetek egyszerű szerelhetőségével és univerzalitásával.

„A külföldön már piacvezető megoldás nagy előnye, hogy tudása a kártyás beléptető rendszerekével azonos, de a zár működtetése, szerelése a hagyományos, mechanikus (kézi nyitású) megoldásoké” – ismertette a fejlesztést a 2006. május 31-én tartott szakmai napon a rendszer hazai forgalmazója, az Őrmester Kft. képviseletében Vida Mihály, cégvezető. Lényegében az egyes kulcsokba és szabványos cilinderekbe chipeket épített a gyártó, amellyel az egyes belépési jogosultságok anélkül szabályozhatók, hogy zárakat, vagy kulcsokat kellene cserélni.

A mechanikus kulcsba épített chip egy azonosító kódot tartalmaz, mellyel az adott ajtó az előre meghatározott paraméterek szerint nyitható vagy sem. Ha egy kolléga ki- vagy belép a kollektívába, csak hozzá kell adni az egyes ajtókhoz a jogosultságait. Nem kell vaskos kulcscsomóval ellátni, elég egyetlen kulcs is, ami pont azokat az ajtókat nyitja – illetve nem nyitja –, amiket kell. Épp így, ha elveszik egy kulcs, nem kell zárat cserélni, elég, ha megszüntetik az eredeti jogosultságait, s egy új kulcsot kódolnak a felhasználó számára.

„A Bluechip a hagyományos cilinder helyére illeszthető, és az ajtó teljesen hétköznapi, meglévő zárszerkezetét működteti. A megoldás természetesen drágább, mint a klasszikus, mechanikus zárbetétek, de lényegesen olcsóbb, mintha a teljes nyílászáró készletet le kellene cserélni. Kiváló megoldás lehet mindazon cégek számára, melyek viszonylag alacsony ráfordítás mellett szeretnék élvezni a korszerű beléptető rendszerek előnyeit” – zárta összefoglalóját Vida Mihály.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp