Connect with us

Rekord forgalmi eredmény a Montana-ban

Dotkom

Rekord forgalmi eredmény a Montana-ban

2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával – 32,6%-kal – növelte forgalmát. Konszolidált árbevétele így 1.017 milliárd forintot ért el. Ez 250 millió forintos növekedést jelent 2005 első negyedévéhez képest.

Minek köszönhető ez a kiemelkedő, 2000 óta legjelentősebb eredmény?

A tevékenységi körök vizsgálata azt mutatja, hogy az előrelépés a szolgáltatások terén a leglátványosabb. Az időarányos növekedés ebben a szegmensben meghaladta az 50%-ot.

Kiemelkedő az önálló szoftverfejlesztés sikere. Az ágazat zászlóshajója, a Microsoft alapú iratkezelők piacvezetőjévé avanzsált MonDoc System, egyre gyorsuló növekedést produkál. 2005-ben az éves növekedési ráta 15%-os volt. Az idei tényadatok és az előrejelzések együttesen azt mutatják, hogy a MonDoc Sytem értékesítéséből származó bevételek a tavalyinak 2,8-szorását érik el 2006 év végéig. A felhasználók elégedettségét, pozitív értékítéletét igazolja, hogy a várható éves bevétel az elmúlt évi 250 millió körüliről ez évben közel 700 millió forintra nő. Jelenleg párhuzamosan kilenc MonDoc System alkalmazás jellegű projekt építésén dolgoznak a Montana Zrt. munkatársai.

A különleges minőségellenőrző rendszerben működő eszköz- és hálózati támogatást nyújtó Montana Quality Support szolgáltatás is komoly népszerűség-növekedésnek örvend. A bevétel e területen 28%-kal emelkedett.

A stratégiai irányokban elért eredmények okozta szinergikus hatások következtében 34%-kal nőtt a hardver és szoftvereszközök értékesítésének volumene is, amely közvetett módon természetesen jótékony hatást fejt ki a szolgáltatási terület fejlődésére.

Mindez arra enged következtetni, hogy az ezredforduló táján indult és az elmúlt öt évben hűen követett stratégia meghozza, sőt felülmúlja a várt eredményeket. A Montana Zrt. ezekben az években megerősítette rendszerintegrációs tevékenységét. A rendszertámogató szolgáltatás területén különleges minőséget garantáló Montana Quality Support rendszert hozott létre. Mindkét ágazat szakmai eredményességét Montana Quality mérnökök garantálják. Különös fontosságot nyert és komoly sikert hozott a cég önálló szoftverfejlesztő tevékenysége. A MonDoc System sikere mellett a társaság új fejlesztési trendek mellett is elkötelezte magát. A szövegbányászat területén az Infovadász szoftver építése folyik, melyre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Egyharmadot megközelítő növekedés látható a Montana Zrt. Noreg leányvállalatával együtt megvalósított adatbiztonsági projektekben is. A BSIS leányvállalat által nyújtott SAP ügyviteli rendszer bevezetési és tanácsadási munkák szintén hasonló növekedést mutatnak.

A várakozáson felüli teljesítmény nem korlátozódik az első negyedévre. A rövid távú kilátásokat felvázoló előrejelzések a növekedési ütem folytatását, bizonyos esetekben emelkedését igazolják. Az áprilisi gyorsjelentésben már fél milliárd forint feletti összeg mutatkozik a forgalmi rovatban. Ezzel 2006 első négy hónapjának teljesítménye megközelíti a teljes 2005-ös év bevételének 50%-át.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő