Connect with us

technokrata

Novell: biztonságos információ- és eseménykezelés

Dotkom

Novell: biztonságos információ- és eseménykezelés

A Novellt a vezető vállalatok közé sorolta a Gartner a „Magic Quadrant for Security Information and Event Management, 1H06” című jelentésében.

A Gartner közzétette a 2006 első félévére vonatkozó, biztonságos információ- és eseménykezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentését, amelyben a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. A Gartner „Magic Quadrant for Security Information and Event Management, 1H06” című elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik, terveik, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte.

A Mark Nicolett, Amrit Williams és Paul Proctor által összeállított tanulmány számos szempontból vizsgálja és osztályozza a szállítókat, majd az eredményeknek megfelelően helyezik el a mátrix megfelelő negyedeibe. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen. A tanulmány a Novellt egyértelműen a vezető vállalatok körébe sorolja.

A biztonságos eseménykezelő megoldásokat szállító e-Security felvásárlását követően a Novell a díjnyertes Sentinel terméket önálló biztonsági információ- és eseménykezelő (security information and event management, SIEM) megoldásként értékesíti. A Sentinel a vállalat jelenlegi rendszereit, biztonsági és személyazonosság-kezelési kínálatát is kiegészíti. Felvásárlásával és értékesítésével a Novell még jobb biztonsági és megfelelési megoldást kínál, amely költségcsökkentést eredményez, egyszerűsíti a rendszer kezelését, és az ügyfelek számára a vállalat hálózati és alkalmazás-eseményeinek egységes megtekintését is biztosítja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp