Connect with us

Forradalmi újítás a távoli szerver-felügyeleti megoldások piacán

Dotkom

Forradalmi újítás a távoli szerver-felügyeleti megoldások piacán

ATEN forradalmian új központi szerver menedzsment megoldásokat mutat be a tajvani Computex 2006 szakkiállításon. Látogasson el az ATEN standjára a Computex 2006-on: 1-es csarnok, C518/520/617/619 stand.

A KVM kapcsoló megoldásokat fejlesztő, gyártó és szállító vállalat, az ATEN International bemutatta „Have Your Server Management TO GO” koncepcióját, mely forradalmi újítást jelent a távoli szerver-felügyeleti megoldások piacán. A legújabb KVM termékek mellett ez az új megoldás áll a cég kiállítási jelenlétének középpontjában a június 6-10-e között megrendezésre kerülő Computex kereskedelmi szakvásáron. (Hall 1/C518/520/617/619 stand).

Az ATEN a standon két nagyvállalati megoldást mutat be működés közben: egyik az Over the Net megoldás, míg a másik a Matrix KVM megoldás. Előbbi fókuszában a legújabb CC1000, Control Center Over the NET áll, mely egy szoftver-alapú megoldás több adatközpont, így például fiókirodák biztonságos és központosított felügyeletére. A CC1000 egyetlen IP-cím használatával hatékonyan fogja össze valamennyi ALTUSEN Over the NET eszközt, és a felhasználói hozzáférést ellenőrző, szabályozó fejlett biztonsági eljárásokkal védi azokat. A megoldás részei a szintezett hozzáférés szabályozás (Role-Based Access and Control – RBAC), az IP-alapú Access Control listák és az IP szűrés.

Az Over the NET megoldás része a most bemutatott KN2116 KVM over the NET kapcsoló, mely egy akár 16 szerver felügyeletét akár 64 felhasználó számára lehetővé tévő 16 portos eszköz. A KN2116 segítségével egyszerre három adminisztrátor – egy a helyi konzolon, kettő bármilyen web böngészőn keresztül – menedzselheti és felügyelheti a kapcsolóhoz tartozó legfeljebb 16 eszközt. Minden adminisztrátor egymástól függetlenül felügyelheti a KVM kapcsolót az ATEN által biztosított Windows, Java vagy web alapú menedzsment programmal. A KN2116 három színtű biztonsági szabványt és olyan fejlett biztonsági funkciókat kínál, mint a jelszó védelem vagy a fejlett titkosítási technológiák (1024 bites RSA, 56 bites DES, 256 bites AES, 128 bites SSL).

A másik újdonság, a Matrix KVM megoldást az új KM0832, 8 konzolos, 32 portos Matrix KVM kapcsolóra épül. A folyamatosan bővülő vállalati IT környezetben a KM0832 akár 8000 szerver felügyeletét képes biztosítani több KM0832 eszköz kaszkádolásával vagy éppen KM0432 4 konzolos 32 portos Matrix KVM kapcsolóval együtt alkalmazva. A KM0832 kiválóan alkalmazható együtt az új, PS/2-es és USB adminisztrációs konzolokat is támogató KA9233 grafikai konzol modullal. A grafikus felhasználói felület felhasználóbarát platformot kínál a KM0832 kapacitásait kihasználó óriási szerver kapacitás menedzsmentjéhez.

A Matrix KVM megoldást teljessé téve az ATEN bemutatja a Matrix Plus (MP) termékcsaládot. A testre szabott bővítési lehetőségek érdekében ezekhez az eszközökhöz egyesével adhatók hozzá a szerverek. Az MP termékcsalád teljes körű felügyeletet és maximális rugalmasságot biztosít USB, PS/2 vagy éppen SUN rendszerekkel alkalmazva. A CPU modulok egy vezérlőmodulhoz kapcsolhatók, így jelentős hely takarítható meg a szűkös szerverszobákban.

Az élőben bemutatott megoldások mellett az ATEN szintén a vásáron mutatja be a KL1116 16 portos Hideaway LCD KVM kapcsolót. Ez az innovatív nagyvállalati szintű megoldás kihúzható LCD monitorral és billentyűzettel rendelkezik. Ez a helytakarékos mechanizmus különösen azoknak az adminisztrátoroknak hasznos, akik LCD kijelzőn szeretnék nyomon követni a szerverek állapotát, de nincs állandó szükségük a konzolra. A kihúzható kivitelnek köszönhetően a készülék kevesebb, mint 1U rack helyet foglal. Ezen felül a KL1116 egy második konzol kapcsolatot is kínál, növelve a menedzsment rugalmasságát.

Ezen felül megtekinthető a standon az ATEN teljes asztali megoldás portfoliója, így a 2 és 4 portos MasterView KVM termékcsalád valamint a beépített kábelekkel rendelkező Petite KVM kapcsolók. A KVM megoldások mellett az ATEN videó megoldásait, köztük a már nagyon várt HDTV A/V kapcsolót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom