Connect with us

Az Állami Nyomda az első magyar Elektronikus Termékkód szolgáltatók között

Dotkom

Az Állami Nyomda az első magyar Elektronikus Termékkód szolgáltatók között

Az Állami Nyomda Nyrt., kiegészítve komplex RFID megoldásait, Magyarországon az elsők között csatlakozott EPC (Elektronikus Termékkód) Szolgáltatóként az EPCglobal nemzetközi szervezethez.

Az Állami Nyomda Nyrt. Magyarországon az elsők között csatlakozott EPCglobal Szolgáltatóként, az EPCglobal Közösséghez. Az EPCglobal felel az RFID azonosítókban használt elektronikus sorszámokért és a szabványstruktúra fejlesztésért, ami nemzetközileg is lehetővé teszi a termékszintű azonosítást és követést. Az Állami Nyomda – mint hivatalos EPCglobal Szolgáltató – jogosult és készen áll az egyedi sorszámok létrehozására és az RFID alapú azonosítókba történő kódolására.

Az Állami Nyomda a közelmúltban mutatta be második generációs, nagy sebességű logisztikai felhasználásra optimalizált RFID megoldását. A rendszer az EPCglobal számozási szabványára épül, alkalmazva a második generáció nyújtotta előnyöket. – nyilatkozta Rácz László RFID tanácsadó. A tesztrendszer ultra-magas frekvencián működik (868Mhz), passzív azonosítókat használ. A raklapon lévő dobozok és ládák mindegyikét egyedi RFID címkével látják el, amelyeket az adatgyűjtő kapu a raklap áthaladásakor egyszerre olvas le.

Az EPC szolgáltatáson, vagyis az EPCglobal által kiadott EPC menedzserszámok egyedi elektronikus sorszámmá történő képzésén és kódolásán kívül, az Állami Nyomda vállalja a rendszer telepítését, informatikai illesztését és az azonosító matricák nyomtatását is. A bemutatott megoldás olyan nagy áruházláncoknál alkalmazott technológiával kompatíbilis, mint a Walmart, Metro vagy a Tesco.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 103 országban jelenlévő nemzetközi hálózat, a GS1 és általa irányított EPCglobal, társaságunkat első számú partnerei között tartja számon Magyarországon. Az Állami Nyomda Nyrt. mindig kiemelt figyelmet fordított a K+F tevékenységre, amelyen belül az RFID-val kapcsolatos kutatások az előző években meghatározó fókuszt kaptak. Több pilot projekten is dolgoztunk, ezek eredményeit ez évtől várjuk. A jelenleg bemutatott rendszer iránt már most felfokozott érdeklődést tapasztalunk. A közeljövőben kollégáink több szakmai előadáson mutatják be kísérleti RFID rendszerünket, valamint az EPC szolgáltatásunkat”– mondta Zsámboki Gábor az Állami Nyomda Nyrt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

Kétszeri Dávid az EPCglobal Magyarország program vezető szakértője az Állami Nyomdával történő együttműködéssel összefüggésben elmondta: „Az EPCglobal programot hazánkban a GS1 Magyarország – mint Magyarországon az egyetlen, EPC menedzserszámok kiadására jogosult szervezet – indította el. Az ipar által támogatott nonprofit szervezetként az EPCglobal célja és feladata, hogy kialakítsa és támogassa az automatikus azonosítást biztosító nemzetközi szabványt. Bízom abban, hogy az Állami Nyomdával történő együttműködésünk sikeres lesz és hazánkban az ellátási lánc minél több szereplője tér át az új szabvány használatára.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő