Connect with us

Hirdetés

technokrata

F-Secure csatlakozás a nemzetközi cybervédelemhez

Dotkom

F-Secure csatlakozás a nemzetközi cybervédelemhez

Az F-Secure első európai tagként csatlakozott a Cyber Security Industry Alliance (CSIA) nemzetközi csoportosuláshoz.

A CSIA tagjai biztosítják azt az iparági hátteret, műszaki szakértelmet és rálátást, amely a kormányzati vezetőknek elengedhetetlen a kiberbiztonsági irányelvekkel kapcsolatos ügyek jobb megértéséhez. Risto Siilasmaa, az F-Secure elnök-vezérigazgatója is csatlakozik a világ vezető biztonsági vállalatainak vezetőit tömörítő CSIA felügyelőbizottságához.

„Hiszünk abban, hogy a globális informatikai biztonság átfogó megközelítést igényel, ha meg akarunk felelni a legújabb kihívásoknak. Az F-Secure és a hasonló vállalatok létfontosságú szerepet játszanak a jóhiszemű felhasználók és vállalkozások védelmében, valamint a hálózati támadások elleni védekezésben” – mondta el Paul Kurtz, a CSIA ügyvezető igazgatója. „Az F-Secure emellett hozzájárul az Európát érintő információbiztonsági kérdések megválaszolásához, beleértve az i2010 kezdeményezést, az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség szerepét és az EU titoktartással és adatbiztonsággal kapcsolatos irányelveinek véleményezését is.”

„Mivel mind a vállalkozások, mind a modern mindennapi élet egyre jobban függ az infokommunikációs rendszerek és hálózatok megbízható működésétől, egyre fontosabbá válik, hogy e rendszerek védelmi igényeinek törvényi és nemzeti szabályozása naprakész legyen. A CSIA tagság lehetővé teszi, hogy hatékonyabban működjünk együtt az irányelvek kialakítóival az Európai Unióban és az Egyesült Államokban egyaránt” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.

Működésének két éve alatt a CSIA kulcsfontosságú szerepet töltött be számos információbiztonsági irányelv kérdésében, például a kémprogramok meghatározásában és az ellenük való védekezésben, valamint a fogyasztói információkat tároló adatbázisok fokozottabb védelmét elősegítő törvényi szabályozás előkészítésében. A CSIA tervei között szerepel, hogy tevékenységét a jövőben Ázsiában, valamint Európában is kiterjeszti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés