Connect with us

Együttműködésben fejleszt videokamera formátumot a Panasonic és a Sony

Dotkom

Együttműködésben fejleszt videokamera formátumot a Panasonic és a Sony

A Panasonic és a Sony által kifejlesztett új, HD videokamera formátum, mely lemezre rögzít.

A leginkább Panasonic márkanevéről ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. és a Sony Corporation közzétette a két cég együttműködésében kifejlesztett legújabb, nagyfelbontású (High Definition, HD) digitális videokamera felvételi formátum, az „AVCHD” jellemzőit, mellyel 8 cm-es DVD-lemezre készíthetők digitális, nagyfelbontású HD-felvételek. A formátum teljes iparágban történő széles körű elterjesztése érdekében a két cég megkezdte az engedélyeztetés előkészítését.

Japánban nagyon gyorsan terjed a BS digitális HD- és a digitális földi műsorközvetítés. A világ minden táján egyre szaporodó HD-műsorszórással együtt ez óriási fellendülést eredményez a HD-képes tévékészülékek iránti keresletben, hiszen így megteremtődtek a HD-minőségű anyagok otthoni felhasználásának feltételei. A Panasonic és a Sony az egész iparágban el kívánja terjeszteni az új, HD digitális videokamera, „AVCHD” felvételi formátumot, mivel ez az, ami a legjobban megfelel a HD-korszak követelményeinek.

Az „AVCHD” olyan nagyfelbontású digitális videokamerás felvételi és lejátszási-formátum, mellyel nagy hatékonyságú kódoló-dekódoló technológiák alkalmazásával 1080i*1- és 720p*2-jeleket lehet rögzíteni 8 cm-es DVD-lemezekre. Videotömörítője az MPEG-4 AVC/H.264, hangkódolója pedig a Dolby Digital (AC-3) vagy a Linear PCM. Ez lehetővé teszi olyan nagyfelbontású videokamerák kifejlesztését, amelyek a kompakt méret mellett kiváló minőségű képet és hangzást valósítanak meg.

Az ígéretes MPEG-4/H.264 kóder-dekóder az MPEG-2 és MPEG-4 technológiánál több mint kétszer hatékonyabb eljárást alkalmaz. Ennek felhasználásával az „AVCHD” videokamerák kiváló minőségben képesek rögzíteni nagyfelbontású képet 8 cm-es DVD-lemezre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom