Connect with us

technokrata

Változás a PRO-M tulajdonosi struktúrájában

Dotkom

Változás a PRO-M tulajdonosi struktúrájában

A Cégbíróság bejegyezte a PRO-M Zrt. – az EDR (egységes digitális rádiókommunikációs hálózat) szolgáltató társaság – tulajdonosi struktúrájában bekövetkezett változást. A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Mobile Magyarország összeolvadását követően a Magyar Telekom Nyrt. közvetlenül birtokolja a PRO-M Zrt. részvények 100%-át.

Az EDR szolgáltatás kiépítése az idén megkezdődött, és a szerződéses határidőnek megfelelően áprilisban átadták az egységes digitális rádiókommunikációs rendszer budapesti hálózatát. A társaság eddig 14000 végberendezéssel látta el a készenléti- és biztonsági szerveket, a T-Mobile tapasztalatai és hathatós közreműködésével pedig a budapesti hálózat átadását követően folytatódik az EDR rendszer országos kiterjesztése, amely a jövő év januárjában fog befejeződni.

A hálózat kiépítéséhez szükséges beruházások és az első évek üzemeltetésének finanszírozása érdekében 8 milliárd forintos tőkeemelésben (5 milliárd forint jegyzett tőke és 3 milliárd forint tőketartalék) és 15 milliárd forint összegű hitelben részesült a társaság. Az EDR-rel kapcsolatos beruházások összege várhatóan 20-22 milliárd forint körül lesz 2006-ban.

Az EDR egy 380-400 MHz-en működő, országos professzionális mobil rádióhálózat (PMR), amelyet a készenléti és biztonsági szervek használnak Magyarországon, így elsősorban a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. A kiváló minőségű EDR-hálózat az említett szolgálatok által jelenleg használt analóg rádiókat fogja felváltani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák