Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változás a PRO-M tulajdonosi struktúrájában

Dotkom

Változás a PRO-M tulajdonosi struktúrájában

A Cégbíróság bejegyezte a PRO-M Zrt. – az EDR (egységes digitális rádiókommunikációs hálózat) szolgáltató társaság – tulajdonosi struktúrájában bekövetkezett változást. A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Mobile Magyarország összeolvadását követően a Magyar Telekom Nyrt. közvetlenül birtokolja a PRO-M Zrt. részvények 100%-át.

Az EDR szolgáltatás kiépítése az idén megkezdődött, és a szerződéses határidőnek megfelelően áprilisban átadták az egységes digitális rádiókommunikációs rendszer budapesti hálózatát. A társaság eddig 14000 végberendezéssel látta el a készenléti- és biztonsági szerveket, a T-Mobile tapasztalatai és hathatós közreműködésével pedig a budapesti hálózat átadását követően folytatódik az EDR rendszer országos kiterjesztése, amely a jövő év januárjában fog befejeződni.

A hálózat kiépítéséhez szükséges beruházások és az első évek üzemeltetésének finanszírozása érdekében 8 milliárd forintos tőkeemelésben (5 milliárd forint jegyzett tőke és 3 milliárd forint tőketartalék) és 15 milliárd forint összegű hitelben részesült a társaság. Az EDR-rel kapcsolatos beruházások összege várhatóan 20-22 milliárd forint körül lesz 2006-ban.

Az EDR egy 380-400 MHz-en működő, országos professzionális mobil rádióhálózat (PMR), amelyet a készenléti és biztonsági szervek használnak Magyarországon, így elsősorban a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. A kiváló minőségű EDR-hálózat az említett szolgálatok által jelenleg használt analóg rádiókat fogja felváltani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés