Connect with us

Sorra nyeri a díjakat a MasterCard

Dotkom

Sorra nyeri a díjakat a MasterCard

MasterCard PayPass szakmai elismerésekben részesült.

A MasterCard International PayPass (érintés nélküli kártyás fizetés) rendszere két díjat nyert a májusban megrendezett CardTech/SecurTech kártyatechnológiai és biztonságtechnikai szakkonferencián, San Fransiscoban. A Card Technology magazin, amely minden évben számos kategóriában oszt díjakat, a „Legjelentősebb Alkalmazás” és az „Az Év Látnoka” díjakkal ismerte el a MasterCard tevékenységét. Néhány hónappal korábban – 2006 januárjában – a PayPass a neves amerikai piackutató cég, a Frost & Sullivan „Piaci Térhódítás” díját is elhozta.

A MasterCard PayPass technológia elsősorban 25 dollárnál kisebb fizetéseknél játszik szerepet, ezeknél a tranzakcióknál a rendszer ugyanis nem kér aláírást a kártyabirtokostól. A PayPass kártya így jól helyettesíti a készpénzt, elsősorban a gyors fizetést kívánó helyzetekben, például gyorsétteremben, benzinkútnál, moziban, gyógyszertárban vagy parkolási díj kiegyenlítésekor.

Világszerte jelenleg hétmillió PayPass kártya van forgalomban, melyek elfogadását 30 000 kereskedői terminál biztosítja. Az Egyesült Államokban a Chase, a Citi, Citizens Financial Group, a GE Consumer Finance, a HSBC, KeyBank, MBNA, valamint a Peoples Bank of Paris is bizalmat szavazott az érintés nélküli technológiának, és a MasterCard PayPass termékeit kínálja ügyfeleinek. További érintés nélküli fizetési rendszerek előkészítése a világ tíz országában zajlik, többek között Angliában, Kanadában, Japánban, Koreában és Tajvanon.

A MasterCard szakemberei egyetértenek abban, hogy az érintés nélküli fizetés elterjedésének alapfeltétele, hogy a különböző kártyatársaságok termékei azonos műszaki platformon működjenek. Ezért átütő eredményként értékelik a MasterCard International, a Visa és a JCB Co. Ltd. megegyezését, mely szerint a bankkártyák és a terminálok közötti, rádió frekvencián alapuló kommunikációban a MasterCard PayPass ISO/IEC 14443 jelzésű alkalmazási szabványt használják. A rendszer üzembiztosságának növelése érdekében nem csupán az elfogadó készülékeket, de az „érintés nélküli” bankkártyákat is márkafüggetlen tesztelésnek vetik alá.

Az Card Technology magazin, az üzletág leginkább jövőorientált, stratégiai vezetőjének járó, „Az Év Látnoka” elismerését Art Kranzley, a MasterCard International Fejlett Fizetési Technológiáért felelős vezetőjének ítélte.

Kranzley elmondta: „Óriási megtiszteltetés, hogy a Card Technology magazin díját a MasterCard mindazon munkatársainak és partnereinek nevében vehetem át, akik lehetővé tették az érintés nélküli fizetési technológia egyre jelentősebb térhódítását. Az utóbbi néhány év különösen izgalmas volt ebben az üzletágban, hiszen a MasterCard PayPass megoldásai a regionális tesztprogramoktól a globális alkalmazások ígéretes szakaszába jutottak el.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom