Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digital Vaccine – megelőző védelem a hálózati támadásokkal szemben

Dotkom

Digital Vaccine – megelőző védelem a hálózati támadásokkal szemben

A TippingPoint Intrusion Prevention Systems (IPS) teljes védelmet nyújt valamennyi, a Microsoft aznap kiadott időszakos jelentéseiben közölt sérülékenységgel szemben.

A két legsúlyosabb sérülékenység egyikét a Microsoft Exchange Server-ben fedezték fel – amelyet szerte a világon igen széles körben alkalmaznak – a másikat pedig a Macromedia Flash Playerben, amelyet alapértelmezésben nagyon sok Windows rendszerre telepítettek. A TippingPoint eszközei a Digital Vaccine nevű szolgáltatás révén felkészültek ezekre a veszélyekre, mert ennek a segítségével távolról frissíthetőek, így védelmet tudnak nyújtani a legújabb fenyegetettségek ellen is. A TippingPoint a sérülékenységek elleni védelmet un. “virtuális szoftver javítócsomagok” (Virtual Software Patches) formájában biztosítja, amelyek megelőző jellegű védelmet nyújtanak a felhasználónak a biztonsági rések, a rosszindulatú kódok és a férgek ellen.

“Az Exchange Server távolról való kódvégrehajtást lehetővé tévő sérülékenysége különösen aggasztó, mert egy speciálisan összeállított elektronikus levél potenciálisan veszélyeztetheti a sérülékenység ellen védtelen Excahnge Servert” – nyilatkozta Rohit Dhamankar, a TippingPoint biztonsági kutatási és tervezési részlegének a vezetője. “A Macromedia Flash Player sérülékenységét hirdetésmegjelenítő (adware), és kémkedő (spyware) kódok telepítésére lehet kihasználni számos rendszeren. A megfertőzött gépekért való fizetés egy új lehetőség lesz a bűnözőknek a pénzkeresésre, az ügyfelek szempontjából pedig az olyan sérülékenységek, mint ezek, utat nyitnak az ilyen fertőzésekhez. [..]”

A TippingPoint IPS a következő sérülékenységek ellen nyújt védelmet

(1) MS06-018
Microsoft Distributed Transaction Coordinator sérülékenység, amely DOS (Denial of Service) típusú támadást tesz lehetővé
(Minősítés: közepes)

(2) MS06-019
Microsoft Exchange Server sérülékenység, amely távolról való kódvégrehajtást tesz lehetővé
(Minősítés: kritikus)

(3) MS06-020
Adobe Macromedia Flash Player sérülékenység, amely távolról való kódvégrehajtást tesz lehetővé
(Minősítés: kritikus)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés