Connect with us

technokrata

Megmentette már az e hetit?

Dotkom

Megmentette már az e hetit?

Adatmentő Express az IBM-től

A mai munkaállomások, szerverek, asztali és hordozható számítógépek egyre több üzletileg kritikus adat tartalmaznak, és ezzel egyre nagyobb kockázat forrásai. Elsősorban a kis- és közepes vállalkozások, valamint a magánfelhasználók köre az, ahol – követve a nagyvállalatok példáját – csak jelenleg kezd kialakulni általános, rendszeres gyakorlat az elektronikusan tárolt adatok következetes mentésére.

Erre a piaci igényre reagál a kifejezetten a KKV szektornak kifejlesztett és anyagi erejükhöz mérten árazott IBM Tivoli Express portfolió, amely mentési, visszaállítási, tárolási, biztonsági és rendelkezésre állási elemeket tartalmaz, így az ügyfelek, alkalmazottak és szállítók különböző rendszerekből származó adatait és információit hatékonyan védi meg rendszer-meghibásodás, vagy illetéktelen hozzáférési kísérletek esetén.

A másik Tivoli újdonságát, a Continuous Data Protection (CDP) elnevezésű, folyamatos adatmentést biztosító programot az IBM magánszemélyeknek is ajánlja. A CDP érdekessége, hogy – elsőként a világon – több magyar számítógép-forgalmazóval megállapodtak, hogy az újonnan eladott gépekhez mellékelhetik a szoftvert. Amennyiben ez a modell beválik, az IBM más országban is bevezeti ezt az egyszerűsített értékesítési módot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek