Connect with us

Újabb kistérségi szélessávú Internet infrastruktúrát épít a Synergon

Dotkom

Újabb kistérségi szélessávú Internet infrastruktúrát épít a Synergon

A Synergon Informatika Rt. Önkormányzati és Egészségügyi Üzletága 2005. január elején kezdte meg működését.

A Synergon Informatika Rt. építi ki a Gönc és Térsége Informatikai Társulás részére az önkormányzati tulajdonú szélessávú Internet hozzáférést biztosító hálózatot. A hálózat Gönc mellett Kéked, Pányok, Abaújvár, Zsujtán, Tornyosnémeti, Hidasnémeti, Hernádszurdok, Telkibánya és Göncruszka lakosait szolgálja majd ki. A GVOP 4.4.2 pályázat keretein belül megvalósuló beruházás értéke kétszáztizennégymillió forint.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4.4.2-es pályázata Magyarország elmaradott régióiban, illetve kistérségeiben fekvő települések és e települések társulásai számára a szélessávú Internet kiépítésével kívánja elősegíteni a felzárkózást, javítani a lakosság életminőségét, a helyi vállalkozások versenyképességét.

A GVOP 4.4.2 pályázaton sikeresen szereplő Gönc és Térsége Informatikai Társulás által kiírt közbeszerzési eljárás nyerteseként a Synergon Informatika Rt. tervezi meg és építi ki azokat a települések közötti és településeken belüli gerinchálózatokat, valamint csatlakozási pontokat, amelyek Gönc térségében mintegy kétezer-ötszáz család részére biztosítják a szélessávú Internet elérhetőségét.

A túlnyomórészt vezetékes optikai gerinchálózat, kiépítése során – amely a nagysebességű országos gerinchez csatlakozik – a Synergon szakemberei költséghatékony módon a helyi áramszolgáltató oszlopait veszik igénybe. Kivétel ez alól Telkibánya és Göncruszka, ahol vezeték nélküli lefedőhálózat biztosítja majd a szükséges sávszélességet.

A legkorszerűbb technológiák felhasználásával készülő kistérségi hálózat további felhasználási lehetőséget is hordoz magában, mint például IP telefon, kábel TV és biztonságtechnikai rendszerek. Ezek integrálása tovább javítja majd a helyi lakosok igényeinek kiszolgálását.

A Synergon Informatika Rt. Önkormányzati és Egészségügyi Üzletága 2005. január elején kezdte meg működését. A tavalyi év erőfeszítéseinek újabb jelentős gyümölcse ez a nyertes pályázat, melyet az üzletág reményei szerint több, hasonló nagyságrendű megbízás követ az idén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom