Connect with us

technokrata

Újabb hét szervezet csatlakozott a Megállapodást a jövőnkért! kiáltványhoz

Dotkom

Újabb hét szervezet csatlakozott a Megállapodást a jövőnkért! kiáltványhoz

A kiáltványt eredetileg a magyar gazdaság 16 meghatározó szereplője írta alá.

A magyar gazdaság szereplői által életre hívott Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványhoz az elmúlt hetekben hét újabb szervezet csatlakozott, így a kiáltvány aláíróinak száma 23-ra emelkedett. A csatlakozó szervezetek többek között a befektetések, az innováció, az egészségügy és az agrárium területén működő gazdasági közösségeket képviselik: a mai napig az Agrármunkaadói Szövetség, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, a Befektetői Tanács, a Humán Egészségügyi Magánszolgáltatók Egyesülete, a Közép-és Délkelet-Európai Innovációs Térség Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara, és a Magyar Vasúti Fuvarozói Egyesülés írta alá a Kiáltványt.

A magyar gazdaság szereplői a parlamenti választások második fordulóját követő napon nyilvánosságra hozták Megállapodást a jövőnkért! című közös kiáltványukat, annak érdekében, hogy az általuk javasolt négy kulcskérdés mentén háromoldalú tárgyalások kezdődjenek a gazdaság, a kormány és a Parlament pártjai között. A kezdeményezés célja, hogy Írországhoz, Spanyolországhoz, Szlovéniához vagy Finnországhoz hasonlóan, közösen kidolgozott és végrehajtott megállapodást kössenek a politika és a gazdaság szereplői az ország előtt álló gazdaságpolitikai lépésekről, reformokról.

A kiáltvány szervezői a megjelenés óta számos fórumot tartottak – egyebek mellett sajtótájékoztatón, interjúkban ismertették a kiáltvány lényegét; Bokros Lajos, Draskovics Tibor, Csillag István, valamint Bod Péter Ákos részvételével szakmai fórumot tartottak a reform és az ahhoz szükséges legitimáció megszerzésének lehetőségeiről, valamint több formális és informális találkozón egyeztettek az érintettekkel. A kiáltvány aláíróinak képviselői szerepet vállalnak a kormányprogram vitájában, egyebek mellett a Gazdasági és Szociális Tanács soron következő ülésén is, ahol a reformok illetve a második Gyurcsány-kormány programja lesz a téma.

A kiáltványt eredetileg a magyar gazdaság 16 meghatározó szereplője írta alá: az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a Joint Venture Szövetség, a Kanadai Kereskedelmi Kamara, a Magyar Agrárkamara, a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara, és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom