Connect with us

technokrata

Többen választották az Oracle-t – SAP helyett

Dotkom

Többen választották az Oracle-t – SAP helyett

Az USA Értékpapír-felügyeletéhez (SEC) benyújtott beszámolók alapján az Oracle licencbevételei az SAP-hoz képest gyorsabban emelkedtek.

Az Oracle bejelentette, hogy világszerte egyre több vállalat részesíti előnyben az Oracle Alkalmazásokat az SAP megoldásaival szemben. Az elmúlt kilenc hónap során több mint ötszáz cég látta jobbnak, ha Oracle megoldásokba ruház be SAP helyett.

Az Oracle piaci részesedésének növekedése jól nyomon követhető az USA Értékpapír-felügyeletéhez (SEC) benyújtott beszámolókból. A legutóbbi adatok szerint az Oracle licencbevételei az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához képest 82 százalékkal emelkedtek, a felvásárlásokat nem számítva pedig 31 százalékkal. Ezzel szemben az SAP a SEC-hez benyújtott legutóbbi beszámolójában az előző évihez képest mindössze 14 százalékos licencbevétel-növekedésről számolt be.

„A tények magukért beszélnek. Az Oracle gyorsabban növekedik, mint az SAP. Mára sikerült elérnünk az igazi fordulópontot. A gyártóspecifikus alkalmazások kora lassan a végéhez közeleg, Az Oracle felkészült erre, és új beruházásaival már a nyílt szabványokra történő elkerülhetetlen átállást biztosítja. A szoftverpiac számára döntő fontosságú nyílt szabványok közé tartoznak a webszolgáltatások, a Java, a Linux és az XML. Az ABAP és a NetWeaver azonban nem volt képes közéjük kerülni. Mára az SAP maradt az egyetlen szoftverszállító, amely alkalmazásait ABAP nyelven írja, illetve a NetWeaver platformra fejleszti” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke, majd hozzátette: „Az ügyfelek és a partnerek egyaránt az iparágban leginkább elterjedt szabványokra történő átállást szorgalmazzák, hiszen ki szeretnék használni azt a tudást és tehetséget, amely a Java-alkalmazások és a webszolgáltatások körül kialakult egyre népesebb fejlesztőközösségben felhalmozódott. Ráadásul jóval egyszerűbb az azonos szabványokra épülő rendszerek integrálása, karbantartása és hatékony biztonságának megteremtése.”

Az SAP R/3-ügyfelek közül mintegy kétezren regisztrálták magukat az OFF SAP – azaz „Oracle Fusiont a SAP helyett” – programba. Az OFF SAP keretében az SAP-licencekkel rendelkező ügyfelek licenceit 100%-os mértékben beszámítják az Oracle Alkalmazásokra való átállásuk során. Az SAP-ügyfelek nagy része a rendszer régebbi verzióit használja, amelyek támogatása megszűnik 2007 decemberében. Mivel az SAP a frissítésekért külön díjat számol fel, az ügyfelek igyekeznek alternatív megoldásokat találni, amint azt az OFF SAP program iránti erőteljes érdeklődés is jelzi.

A több ezer más alkalmazásfejlesztő céghez hasonlóan az Oracle is támogatja az IBM WebSphere, a DB2, az SQL Server, az Oracle adatbázis-kezelő és az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád alapjaira épülő nagyvállalati alkalmazásokat. Az Oracle emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő generációs Oracle Fusion alkalmazásokban is támogatja a WebSphere platformot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp