Connect with us

Hirdetés

technokrata

Regionális főszerepben az SAP Hungary

Dotkom

Regionális főszerepben az SAP Hungary

Visegrádi négyes.

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-jétől hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP négy visegrádi államot, azaz Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló, ún. CE4 régiója kis- és középvállalati tevékenységét. Ennek keretében az SAP Hungary kereskedelmi igazgatóját, Veres Zsoltot regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatóvá, Kelemen Róbertet, az SAP Hungary eddigi kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját pedig a partnerhálózatért felelős regionális vezetővé nevezték ki. A globális struktúra- átalakítással összhangban az SAP többdimenziós mátrix szervezetet alakít ki a közép-kelet-európai régiójában is. Az átszervezés hátterében az a felismerés áll, hogy a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be, és ily módon hasonló problémákkal néznek szembe. Így a visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget. Az új struktúrában 2006. április 1-jétől egy-egy helyi vezető több országra kiterjedően felel az adott tevékenységi területért, s regionális irányítóként felügyeli az üzleti célok elérését. Az átszervezés fő célja a hatékonyság javítása, valamint az egyes országokban meglévő iparági, ágazati tudás megosztása és hasznosítása.

Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat. Mivel az SAP globális stratégiájában ma a kkv-szektor elsődleges fontossággal bír, így ez a döntés az SAP magyarországi leányvállalatának ezen a területen elért eredményeinek elismerését jelzi. Új pozíciójában Veres Zsolt és Kelemen Róbert nem csupán a Magyarországon már bevált gyakorlatokat ismertethetik meg a visegrádi régió országaival, hanem felügyelvén az ottani tevékenységeket, kampányokat, azok eredményeit megoszthatják a régió egyéb országaival, köztük hazánkkal is.

Veres Zsolt szerint, aki 2003 óta az SAP Hungary Kft. értékesítési igazgatója: „Az SAP Magyarországon nagy utat tett meg addig, hogy mára ne csupán a nagyvállalatok szoftverszállítójaként tekintsenek rá, hanem a kkv- szektorban is egyre tágabb körben használják termékeinket. Elért sikereinket a piac a kkv-ügyfelek egyre növekvő számával honorálja, míg az SAP részéről a legkitüntetőbb elismerés, hogy innen irányíthatjuk a régió kis- és középvállalati tevékenységét” – nyilatkozta.

Az SAP a kkv-szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi. Ennek jegyében a partnerkapcsolatok kezelése is hazánk feladatává vált. „Magyarországon számos olyan tapasztalatra tettünk szert a partnerhálózat kiépítésében, valamint annak folyamatos bővítésében, amely a régió többi országa számára is hasznos lehet. A tapasztalatok, ötletek, sikeresen végrehajtott projektekre vonatkozó ismeretek egymás között történő megosztása előnyére válik mind a magyar, mind pedig a cseh, a szlovák és a lengyel SAP és partnerei számára is” – mondta el Kelemen Róbert, az SAP CE4 régiójának partnerkapcsolatokért felelős regionális vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés