Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erőforrás-kihelyezésről tanácskoztak a CIO-k

Dotkom

Erőforrás-kihelyezésről tanácskoztak a CIO-k

Sikeresen zárult a magyar informatikai felsővezetők csúcstalálkozójának számító CIO Fórum. Az idén 8. alkalommal, a siófoki Azúr Hotelben múlthéten megrendezett konferencián kiemelt figyelmet kapott az erőforrás-kihelyezés témaköre.

A Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) fővédnökségével évente megrendezett CIO Fórum konferenciasorozat fő célja, hogy elősegítse a résztvevők közötti tapasztalatcserét, és ezzel lehetővé tegye az IT vezetők mozgásterének tágítását, valamint elősegítse a szakterület eredményeinek üzleti hasznosulását. A VISZ és Hutter Ottó – a konferenciasorozat nemrég elhunyt ötletadója és fő szervezője – által elindított CIO Fórumok sikerét mutatja, hogy idén a regisztrált résztvevők száma közel 200 volt, továbbá a rendezvényen képviseltette magát az Európai CIO Szövetség is. Ezen kívül a VISZ mellet az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) is védnökséget vállalt.

A költséghatékony informatika megteremtésének jegyében idén a fórum központi témája az informatikai erőforrásokkal való gazdálkodás kérdése, az erőforrás-kihelyezésvolt. Nagy hangsúlyt kapott a paneleken néhány további kérdéskör: az informatikai tevékenységi, szolgáltatási és termékkör megfelelő hitelesítése és bizonylatolása, valamint ezek minőségi kontrollja; az informatikai közszolgáltatások kiépülése; az IT hatása az üzleti nyereségességre és a vállalat sikerességére, illetve ezzel összefüggésben az IT- és a vállalati vezetőség viszonya. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó konferenciaszegmens természetesen az esettanulmányoké volt, a résztvevők közvetlen tapasztalataikat osztották meg egymással.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés