Connect with us

A Nokia szállítja a világ első, kereskedelmi DVB-H mobiltelevízió-platformot

Dotkom

A Nokia szállítja a világ első, kereskedelmi DVB-H mobiltelevízió-platformot

A Digita és a Nokia aláírta a világ első, kereskedelmi DVB-H mobiltelevízió-platformra vonatkozó szállítási szerződését.

A Digita és a Nokia aláírta a világ első, kereskedelmi DVB-H mobiltelevízió-platformra vonatkozó szállítási szerződését. A Nokia a DVB-H szolgáltatásokhoz készült szolgáltatás-kezelő megoldását, a Nokia Broadcast Solution (MBS) 3.0-t szállítja a Digita számára.

Az MBS 3.0 különböző digitális tartalmak, például élő televízió-, és rádióadás, valamint videofelvételek sugárzását oldja meg a DVB-H hálózaton keresztül a mobilkészülékekre. A Digita a finn kormánytól 2006 elején kapta meg a DVB-H hálózati engedélyt. A Digita hálózatüzemeltetőként felel a hálózatért és a csatornák kezeléséért. 2006 folyamán az első szakaszban a helsinki régió III. körgyűrűn belül eső részén, illetve Turku, Tampere, és Oulu városban építik ki a hálózatot. Az év végére a hálózat a finn lakosság 29 százalékát éri el. A Digita már tervezi a hálózat bővítését, amelynek eredményeképpen a DVB-H a legtöbb finn számára elérhető lesz. A lehetséges szolgáltatókkal ezen tervek alapján folynak a tárgyalások.

„A Nokia rendkívül nagy örömmel látja, hogy a kereskedelmi mobiltelevízió kiépítése nyílt szabványok alapján zajlik. A Nokia szilárdan vallja, hogy a nyílt szabványokon kiépülő mobiltelevíziós hálózat megakadályozza a DVB-H piac felaprózódását, és az egészséges, verseny uralta nyitott piac kialakulásához járul hozzá” – mondta Harri Männistö, a Nokia Multimedia üzletágának igazgatója.

„A Digita szemszögéből a Nokia platformjának egyik rendkívül fontos tulajdonsága, hogy a rendszer támogatja a minden készülékgyártó számára nyílt, nemzetközi DVB-H szabványt” – mondta Kari Risberg, a Digita műszaki igazgatója.

„A Digita a már idén nyilvánosan elindítandó, nyílt DVB-H hálózati modellt használja majd. Hálózat-üzemeltetői szerepet töltünk be, és minden szolgáltató számára egységes, tisztességes, és áttekinthető feltételek mellett kínálunk hálózati kapacitást és szolgáltatásokat” – mondta Sirpa Ojala, a Digita ügyvezető igazgatója.

A Nokia MBS 3.0 megoldása nyílt szabványokon, például a DVB-H-n alapul, és az Open Air Interface (OAI, nyílt rádióinterfész) és a DVB-CBMS telepítési profilt egyaránt támogatja. A szolgáltatás védelme érdekében a Nokia támogatja a tévéprogramok mellett bármilyen egyéb digitális tartalom védelmét megoldó OMA DRM 2.0-n alapuló, nyílt szabványos 18C megoldást. Az MBS 3.0 legfontosabb funkciói között szerepel az elérhető szolgáltatások megkeresésére alkalmas felhasználói felület, az Elektronikus szolgáltatás-útmutató (ESG), amely figyelmeztet a kezdődő és a kiválasztott programokra. Az MBS 3.0 emellett megoldást kínál a tartalmak rugalmas árszabására, és segítségével a felhasználók egyszerűen megvásárolhatják a tévénézési jogokat.

A Digita, az Elisa, az MTV3, a Nelonen, a Nokia, a Sonera, és a YLE 500 felhasználó részvételével, Nokia 7710 okostelefonok és DVB-H technológia felhasználásával közös mobiltelevíziós próbaüzemet bonyolított le 2005 márciusa és júniusa között. A teszt rendkívül kedvező eredménnyel zárult, és megmutatta, hogy a felhasználók kedvelik a mobiltelevíziós szolgáltatást, amelyért fizetni is hajlandók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom