Connect with us

HP Integrity szerverek az élvonalban

Dotkom

HP Integrity szerverek az élvonalban

22,6 milliárd dollár nettó árbevétel: 5%-kal – az árfolyamhatásokat korrigálva 8%-kal – több, mint egy évvel korábban.

A HP nyilvánosságra hozta 2006. április 30-án zárt második pénzügyi negyedévének eredményeit. A Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltató szervezete (HP Services) alkotja.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek (ESS)
Az ESS divízió 4,3 milliárd dollár árbevételről számolt be a második negyedévben – 2 százalékkal többről, mint egy évvel korábban. Az iparági szabványos szerverekből származó árbevétel 4 százalékkal, a pengeszerverek (blade) forgalma pedig 60 százalékkal bővült 2005 második negyedéve óta. A hálózati tárolók esetében 8 százalékos árbevétel-növekedésről számolt be az ESS. Ezen a területen továbbra is népszerűek voltak a külső tárolótömbök: a felső kategóriás XP-tárolók eladásából 8, a középkategóriás EVA termékcsaládokéból pedig 46 százalékkal több bevétel keletkezett. Az üzletileg kritikus rendszerek forgalma 7 százalékkal visszaesett. Ezen belül a PA-RISC és az Alpha rendszerek lanyhább eladásai ellensúlyozták a HP Integrity szerverek árbevételének 93 százalékos növekedését. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek divízió 322 millió dollár üzemi nyereséget jelentett a második negyedévre – ez az árbevétel 7,5 százalékának felel meg, és növekedést mutat az előző év hasonló időszakának 180 millió dolláros értékéhez (az árbevétel 4,3 százaléka) képest.

Szoftverek
A HP Szoftverüzletága 330 millió dollár árbevételt ért el a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 20 százalékkal múlja felül a 2005 második negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView szoftverek eladásából 25, a HP OpenCall szoftverek értékesítéséből pedig 11 százalékkal több árbevétel keletkezett, mint egy évvel ezelőtt. Az OpenView növekedése a Peregrin Systems nemrégiben végrehajtott akvizíciója nyomán indult tartós lendületnek köszönhető, mivel a cég felvásárlása fontos eszközgazdálkodási és szolgáltatás-felügyeleti komponensekkel gazdagította a HP OpenView portfoliót. Az üzemi eredmény 3 millió dollár volt (az árbevétel 0,9 százaléka) – szemben az egy évvel korábbi 2 millió dollár üzemi veszteséggel.

P Szolgáltatások (HPS)
A HP Szolgáltatások értékesítési árbevétele 2 százalékkal, 3,9 milliárd dollárra csökkent. A technológiai szolgáltatások 4, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 2 százalékkal kevesebb árbevételt generáltak, mint egy évvel korábban, míg az üzemeltetési szolgáltatások forgalma 2 százalékkal nőtt. Az üzletág 345 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 8,9 százalékát tette ki – és meghaladta az egy évvel korábbi 292 millió dolláros szintet (az árbevétel 7,3 százaléka).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom