Connect with us

Hirdetés

technokrata

Globális járványügyi hálózat

Dotkom

Globális járványügyi hálózat

Az IBM és egészségügyi szervezetek összefogása.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Államok Egészségvédelmi és Kórmegelőző Központja (US CDCP), valamint a világ több vezető közegészségügyi intézménye és az IBM ma New York-ban elindította a fertőző betegségek terjedésének megfékezésére irányuló, Global Pandemic Initiative nevű programot.

A kezdeményezés alappillére a fejlett szoftvertechnológia segítségével klinikai adatok gyűjtése, feldolgozása, megosztása az egészségügyi intézmények, laboratóriumok, közegészségügyi hivatalok között, ezzel a különböző érintett szervezetek együttműködésének javítása, a kommunikáció hatékonyabbá tétele.

A fertőző betegségek korunk modern szállítási-közlekedési hálózatain keresztül történő gyors elterjedése megköveteli, hogy a lehető leggyorsabban modellezzék egy-egy járvány várható terjedését térben és időben, így az egészségügyi és kormányzati szakemberek hatékonyabb felkészülési terveket dolgozhatnak ki. A megfelelő intézkedésekhez elengedhetetlen a kormányzati és a közegészségügyi szervezetek közötti, azonnali, határokon átívelő, zökkenőmentes adatcsere.

Az IBM a járványok kitörésével kapcsolatos információ elektronikus úton történő átadására, megosztására és e betegségek terjedésének előrejelzésére szolgáló nyílt forráskódú szoftverrendszereket dolgoz ki és ajánl fel a projekt és a nyílt forráskódú fejlesztő közösség részére. Ezen túl IBM szuperszámítógépeket használnak majd fel a kórokozó-mutációk kialakulásának és a gyógyszervegyületek hatásának modellezésére is, amellyel lerövidíthetik a vakcinák előállításához szükséges időt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés