Connect with us

Diplomáciai csatározások a digitális frekvenciákért

Dotkom

Diplomáciai csatározások a digitális frekvenciákért

A digitális televíziózásra történő átállás a jelentős sávszélesség-megtakarítás mellett a szolgáltatások bővülését is lehetővé teszi.

2006. május 15-én elkezdődött Genfben a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Regionális Rádiótávközlési Értekezlete (RRC-06), amelynek célja egy új nemzetközi megállapodás létrehozása a földfelszíni digitális műsorszórásra használt frekvenciákról. A négyhetes értekezlet keretében véglegesítendő megállapodás alapvető feltétele az analóg televíziózásról és rádiózásról a digitális műsorszórásra való átállásnak, s az ülés által kidolgozandó megállapodás évtizedekre meghatározza az egyes országok számára rendelkezésre álló csatornák helyét és számát.

A digitális televíziózásra történő átállás a jelentős sávszélesség-megtakarítás mellett a szolgáltatások bővülését is lehetővé teszi.

Az RRC-06-on Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter vezetésével magyar küldöttség vesz részt. Digitális televíziózás céljára magyar részről 6-8 országos lefedettséget biztosító sávot szeretnénk elérni, amelyek már a ma elterjedt kódolási eljárással is egyenként öt televízió csatorna átvitelét teszik lehetővé.

A küldöttségnek – Magyarország földrajzi helyzete miatt – számos további kétoldalú tárgyalás keretében kell biztosítania, hogy a megfelelő frekvenciák hosszú távon Magyarország rendelkezésére álljanak anélkül, hogy a szomszédos országok adásai zavarnák a hazai műsorszórást.

Kovács Kálmán Genfben külön megbeszélést folytatott a szervezet főtitkárával, aki egyik főszereplője az ENSZ által az információs társadalom fejlesztése érdekében elindított folyamatnak. A megbeszélésnek külön aktualitást ad, hogy az ENSZ döntése értelmében az idei évtől május 17-e az Információs Társadalom Világnapja lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom