Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első védő kódolással ellátott DECT-telefonja

Dotkom

A világ első védő kódolással ellátott DECT-telefonja

A kódolási technológiát megvalósító kis digitális jelfeldolgozó a Gigaset telefon hordozható részében található.

A Siemens Gigaset SL74X készüléke lehallgatástól védett, miközben megtartja a DECT-telefonoknál megszokott vonzó funkciókat és hangminőséget. Különösen a pénzügyi és technológiai szektorra jellemző a bizalmas információk lehallgatás elleni védelmének igénye. A vezetékes hálózatokban eddig használt megoldásnál a telefon mellett telepített modemmel digitalizálták a beszélgetés analóg jeleit. Majd egy 1025-bites kulccsal kiegészítve digitális adatcsomagokat küldtek a vonalra, a hívott félnek szóló azonosító kóddal együtt. A vevőoldal ezt a telefonja kijelzőjén megjelenő négyjegyű számot bebillentyűzve tudja a beszélgetést fogadni és dekódolni.

A Siemens Home and Office Communication Devices részlege a kódolási technológiát megvalósító kis digitális jelfeldolgozót (DSP – digital signal processor) a Gigaset telefon hordozható részébe építette, ezzel a bázisállomással való rádiós átvitelt is védetté téve. A DSP ezen kívül háromszor akkora, 3072 bites kulcsot alkalmaz, mint a zsinóros készülékek. Az új készülék ősztől kerül a boltokba 1.700 eurós áron.

Lehallgatás-mentes hívások esetében a hangminőséget a minimumra szorítják, hogy a telefonvezeték korlátos sávszélességébe ´beleférjen´ a kódolás. A DSP a hangfrekvenciák emberi fül számára gyakorlatilag hallhatatlan részét kiszűri, ezáltal csökken az átviendő adatok mennyisége, de megmarad azok minősége, hasonlóan az MP3 zenefájlok esetében alkalmazott kompressziós technikához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés