Connect with us

A világ első védő kódolással ellátott DECT-telefonja

Dotkom

A világ első védő kódolással ellátott DECT-telefonja

A kódolási technológiát megvalósító kis digitális jelfeldolgozó a Gigaset telefon hordozható részében található.

A Siemens Gigaset SL74X készüléke lehallgatástól védett, miközben megtartja a DECT-telefonoknál megszokott vonzó funkciókat és hangminőséget. Különösen a pénzügyi és technológiai szektorra jellemző a bizalmas információk lehallgatás elleni védelmének igénye. A vezetékes hálózatokban eddig használt megoldásnál a telefon mellett telepített modemmel digitalizálták a beszélgetés analóg jeleit. Majd egy 1025-bites kulccsal kiegészítve digitális adatcsomagokat küldtek a vonalra, a hívott félnek szóló azonosító kóddal együtt. A vevőoldal ezt a telefonja kijelzőjén megjelenő négyjegyű számot bebillentyűzve tudja a beszélgetést fogadni és dekódolni.

A Siemens Home and Office Communication Devices részlege a kódolási technológiát megvalósító kis digitális jelfeldolgozót (DSP – digital signal processor) a Gigaset telefon hordozható részébe építette, ezzel a bázisállomással való rádiós átvitelt is védetté téve. A DSP ezen kívül háromszor akkora, 3072 bites kulcsot alkalmaz, mint a zsinóros készülékek. Az új készülék ősztől kerül a boltokba 1.700 eurós áron.

Lehallgatás-mentes hívások esetében a hangminőséget a minimumra szorítják, hogy a telefonvezeték korlátos sávszélességébe ´beleférjen´ a kódolás. A DSP a hangfrekvenciák emberi fül számára gyakorlatilag hallhatatlan részét kiszűri, ezáltal csökken az átviendő adatok mennyisége, de megmarad azok minősége, hasonlóan az MP3 zenefájlok esetében alkalmazott kompressziós technikához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom