Connect with us

technokrata

Siemens-technika a T-Mobile-nál

Dotkom

Siemens-technika a T-Mobile-nál

A T-Mobile Deutschland és a T-Mobile Austria Siemens-technikával bővítik UMTS-hálózatukat.

A két mobilszolgáltatónak a Siemens Communications ágazata mobiltechnikát és szolgáltatásokat adott el, melyek révén kibővül ezek UMTS-hálózata. A szerződés a HSDPA-technikát (High Speed Downlink Packet Access) is magában foglalja, amely jelenleg a mobilhálózatoknál a legmodernebb és a legnagyobb teljesítményű átviteltechnikának számít. A hálózatok bővítésének 2006 végéig kell befejeződnie.

A HSDPA által biztosított 3,6-7,2 Mb/s (csúcsban 14 Mb/s) révén az előfizetők mobiltelefonjaikkal illetve egyéb végkészülékeikkel az Internetre kapcsolódhatnak és utazás közben is multimédia-szolgáltatásokat vehetnek igénybe, beleértve az extrém sávszélességű Mobile TV-t, azaz tévézést mobiltelefonon.

A T-Mobile vállalatok megbízása azt az elismertséget jelzi, melyet a Siemens COM mint vezető technológia-szállító élvez a mobil szélessáv területén. Alapvetően kétféle komponenst fog szállítani megbízóinak: bázisállomásokat (Node B), melyek a cellákat rádiójelekkel látja el, és radio network controllereket (RNC) a bázisállomások vezérlésére.

A HSDPA-technika biztosítása egyszerű szoftver upgrade telepítésével történik. A Siemens feladata a komponensek installációja mellett az integráció a meglévő hálózatokban. Egy korábbi, 2005-ös megrendelés alapján a Siemens COM már a két országban akkor meglévő bázisállomásokat fölszerelte HSDPA-val – az akkori sikeres rollout mindössze négy hónapot vett igénybe.

A Siemens COM a világ több mint 100 országában 240 ügyfelénél van jelen innovatív mobilhálózati megoldásaival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák