Connect with us

technokrata

LG Fashion Awards Hungary díjkiosztó gála nyertesei

Dotkom

LG Fashion Awards Hungary díjkiosztó gála nyertesei

2006. május 10-én megrendezésre került a LG Fashion Awards az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében.

Sikeresen zárult tegnap este a magyar divatszakma legrangosabb eseménye az LG Fashion Awards Hungary – Divat Díjkiosztó Gála, amelyet ma már a magyar „divat-oszkárnak” is neveznek. A harmadik alkalommal megrendezett teltházas eseményen a közélet és a divatszakma színe java jelen volt. Elmondhatjuk, hogy a média kitüntetett érdeklődéssel kísérte figyelemmel a magyar divatvilág hagyományteremtő megmérettetését!

A Gálán a díjat és az azzal járó szobrot a divatszakma jeles képviselői adták át, valamint Alan Song, az LG Electronics Magyar Kft., az eseményt szponzoráló cég ügyvezető igazgatója személyesen adta át a 7 kategória győztesének az LG által nyereményként felajánlott S5200 típusú mobiltelefonokat.

Az elmúlt év teljesítménye alapján a magyar divatszakma által legjobbnak tartott tehetségek a következők:

1. AZ ÉV MODELLJE
Epres Panni

Modellkarrierje tizenkét évvel ezelőtt a Supermodel of the World magyarországi versenyén indult. Már az első pillanattól kezdve elhalmozták ajánlatokkal, és kevesen mondhatják el magukról, hogy harminc évesen modellként a pályája csúcsán van, többet dolgozik, mint az elmúlt években. A világ számos kifutóján felléphetett, de magánélete miatt az utóbbi években csak itthon vállal munkát. Az elmúlt tíz év alatt több mint 100 reklámfilmet forgatott, a szakmában mégsem elsősorban a pénz a legfontosabb számára, hanem sokkal inkább az, hogy élvezze, amit csinál.

2. AZ ÉV FIATAL (pályakezdő) DIVATTERVEZŐJE
Nanushka Sándor Szandra

Az első hatások édesanyja révén érték, aki szintén ruhákkal foglalkozik: Ezt követték a Londonban töltött évek, ahol divattervezőként végzett a London College of Fashionben. Az iskolát fontos mérföldkőnek tartja, de úgy érzi, hogy a saját tapasztalatokból lehet a legtöbbet profitálni. Munkájával nem a közízlés kielégítése a célja, hanem egy szűk réteg kiszolgálása, akik a szabadabb formavilágot, a letisztult ruhadarabokat keresik, ezért is indult a Nanushka „kicsiben”, csak egy Showroommal. A most készülő harmadik kollekciójánál is alapelve, hogy egy ruha kényelmes, nőies és szolid legyen. Számos magyar boltban is találkozhatunk a kreációival, de ott a Nanushka márka Helsinkiben, Madridban, Tokyoban, valamint több mint 30 amerikai üzletben is. Tervei között szerepel kiegészítők bevezetése, valamint a férfi Nanushka vonal indítása is.

3. AZ ÉV DIVATFODRÁSZA
KOCZKA (Koczka Beatrix)

Koczka eredetileg testnevelő tanárnak készült, de egy bokasérülés miatt lecsúszott a felvételiről. Édesanyja kedvéért elkezdte a fodrásziskolát, azután Hajas László mellett kezdett el dolgozni. Elmondása szerint mostani tudása legjavát tőle tanulta. Kilenc évig dolgozott ott, ezalatt fotózásokra, forgatásokon is hívták, tanulókat oktatott és több fodrászversenyt is megnyert, például kétszeres országos bajnok. Kétszer nyert az Intercoafuor-on is, ezzel Párizsban is képviselhette Magyarországot: Felléphetett a londoni, leukémiás gyerekekért rendezett Alternativ Hairshow-n a Royal Albert Hallban. Részt vehetett a londoni októberi nemzetközi találkozón is. Itthon a Megasztár tette országosan ismertté, ahol a harmadik éve dolgozik.

4. AZ ÉV SMINKESE
Gera Anna

Gera Anna 15 éve dolgozik a szakmában, kiváló külföldi és magyar mesterektől tanult, a stílusa összetéveszthetetlen és egyedi. Több sminkversenyen indult, 5 magyar bajnokságot, valamint egy Európa Bajnokságot nyert. Testfestéssel is foglalkozott, itt is büszkélkedhet egy VB 2. helyezéssel. Munkái olyan külföldi magazinokban jelentek meg, mint a Harpers Bazar vagy a Vogue, illetve szinte az összes magyar divatlapban. Két játékfilmben is közreműködött: Az érzékek iskolájában és a Breed apart című filmben.

5. AZ ÉV STYLISTJA
Tóth Ali & Virág Anikó

Az alkotópáros több mint hat éve dolgozik közösen stylistként. Jelenleg a divattal és képzőművészettel foglalkozó The Room magazin főszerkesztőjeként illetve divatszerkesztőjeként dolgoznak, mellette pedig a Glamour magazin stylist-csapatát erősítik. Korábban az FHM divatszerkesztőiként a férfi divatról kialakult sztereotípiák megváltoztatásáért harcoltak, illetve találkozhattunk munkáikkal tv-sorozatokban, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2005-ben elnyerték az Év stylistja díjat.

6. AZ ÉV DIVATFOTÓSA
Perlaki Márton

Márton mindössze 23 éves, talán a legifjabb a Magyar divatfotósok között.
Az érettségi után kezdett komolyabban foglalkozni a fényképezéssel.
Fotóriporternek tanult, de érdeklődése hamar a divatfotózás felé fordult, annak is inkább az experimentálisabb ága felé. Szereti az izgalmas, meghökkentő képi és technikai megoldásokat. Nyitott az új irányzatokra, látásmódokra de gyakran tér vissza a nagy elődök klasszikus munkáihoz is. Jelenleg elsőéves a Filmművészeti Egyetem operatőr szakának. A The Room magazin alapító tagja és képszerkesztője, emellett szabadúszó divatfotós. Tavaly ő lett ennek a kategóriának a nyertese.

7. AZ ÉV DIVATTERVEZŐJE
Konsánszky Dóra

Konsánszky Dóra 1991-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Egyetem bőr-ruhatervezői szakán. Az egyetem közben elnyert egy ösztöndíjat, mellyel párizsban elvégezte az Ecole Chambre Syndicale De La Couture Parisienne- divattervezői szakát is. Pályafutása kezdetén a tervezés mellett, divatújságírással foglalkozott, stylist munkákat készített divatmagazinoknak. Több önálló divatbemutató után, 2001-ben a Fashion TV-n jelent meg első divatclip-je. Formaruháktól kezdve haute couture esküvői darabokig mindennel foglalkozott, de szívének a legkedvesebb a 2004-ben a Budavári Palotában megnyílt önálló kiállítása „ Fűzött Ruhatár” címmel! Még ebben az évben show room megnyitását és ősszel egy új bemutató létrehozását tervezi.

Baricz Katalin-fotóművész volt az est fővédnöke
Baricz Katalin Fotóművész mondhatni igen fiatalon kezdte pályáját, hiszen 12 éves kora óta fotografál. Érettségi után Budapesten a Magyar Filmlaboratóriumban kezdett dolgozni. Fotósként nem tudott elhelyezkedni de a szabadidejében készített felvételeiből 1974-ben kiállítást rendeztek és számos magazin közölte fotóit. 1981 óta tagja a Magyar Fotóművészek

Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, azóta önálló művészként dolgozik. Munkásságára nagy, hatással vannak André Kertész alkotásai. Képei főként klasszikus fotográfiák. 2005-ben Ő kapta a Magyar Fotográfia Nagydíját.

Az LG Magyarországon elsőként társult a divatélet legkiemelkedőbb eseményéhez, ezzel is hangsúlyozva, hogy az LG termékei technikai színvonala és minősége mellett a divat és a tetszetős design elemeit is szem előtt tartja. Korábbi és 2006-os termékei külleme sejtetik, hogy az LG nagyon sokat áldoz a stílusra. Az LG termékkategóriái közül nincs olyan, amelynek ne lenne divatorientált, vagy éppen művészien kialakított, időt álló igényes megjelenése. Ilyen például a Robero Cavalli telefonsorozat vagy a hamarosan Magyarországon is bevezetésre kerülő LG Chocolate Phone, de más termékek esetében is igaz, mint az iF Design díjat nyert falra szerelhető projektor, Swarowski hűtő és az LG ART COOL termékcsalád egyedülálló „festői” légkondicionálói.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp