Connect with us

technokrata

Szupervékony notebook, két maggal

Dotkom

Szupervékony notebook, két maggal

Az LG legújabb Xnote laptopja az Intel kétmagos processzorát hordozza magában.

A vékonyság, a könnyű hordozhatóság volt az elsődleges szempont az LG legújabb noteszgépének létrehozásakor, ezért az eszköz legvastagabb pontján is mindössze 2,1 cm-es paraméterrel rendelkezik. Kijelzőjének képátlója is a ma már általánosnak mondható 15 col alatt marad: az LG egy 14,1 colos LCD-t szereltetett notebookjába.

A kis méret ugyanakkor sokkal többet rejt, mint amit láttat. Az egyelőre csak az USA-ban kapható Xnote T1 1,9 kilogrammos tömeggel bír, ám ebbe szinte mindent belezsúfoltak, amit csak lehetett. Igaz, hogy teljesítmény szempontjából nincsen a csúcson, legalábbis az olcsóbb konfigurációban, de még így is egy 1,5 GHz-es Celeron Duo processzor dolgozik benne, 512 MB memóriával (integrált grafikus vezérlővel). Merevlemezének kapacitása 60 vagy 80 GB lehet, mely mellé egy kétrétegű DVD-ket írni képes optikai meghajtó társul.

5 az 1-ben memóriakártya olvasóval, Bluetooth és 802.11a/b/g vezetékmentes hálózati szabvány támogatással is ellátták a hordozható számítógépet, mely igény szerint tovább bővíthető. A memória egészen 2 GB-os kapacitásig növelhető, a kijelző pedig lehet nagyobb, szélesképernyős kialakítású is, akár 1440×900 pixeles, WXGA+ felbontással.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin