Connect with us

technokrata

A Microsoft csak ne patch-elgesse más szoftverét?

Dotkom

A Microsoft csak ne patch-elgesse más szoftverét?

Úgy látszik, állandósul a frissítések Windows-os kiadását követő káosz – igaz, most egy külső program javítása miatt.

Amint arról mi is beszámoltunk pár napja, a redmondi szoftverfejlesztő kiadta május havi javításainak gyűjteményét. Ezek között megtalálható volt az Adobe birtokában levő Macromedia Flash Player lejátszószoftvere vonatkozó frissítés is, ami mindenképpen kakukktojás volt a frissítések között. Az alkalmazáshoz ugyanis Redmondnak mindössze annyi köze van, hogy az ő operációs rendszerén (is) fut a szoftver.

A kezdeményezés azonban nem aratott osztatlan sikert, a Windows Update hírcsoportban többen is panaszkodtak a fejlesztő lépésére. Több topik is nyílt olyan címekkel, mint: „Security Update for Flash Player”,”flash player cannot be updated”, „Flash Player”, melyek mind a patch telepítésének sikertelenségéről számoltak be. A Microsoft időközben visszaigazolta a probléma létét a szerdai nap során, és kibocsátott egy rövid leírást, mit kell tennie a póruljárt felhasználóknak. A tájékoztató szerint el kell távolítani egy pár Flash-sel kapcsolatos állományt, majd manuálisan le kell tölteni és fel kell telepíteni a Flash playerhez tartozó frissítést.

Ha valaki olyan számítógépre installálta fel a szoftver 7-es vagy 8-as változatát, melyen korábban a 6-os kiadás futott, majd a frissebb verziót letörölte, akkor találkozhat a következő jelenséggel. A felhasználói visszajelzések szerint a Windows Update újra és újra felkínálja a javítás letöltését, illetve a következő hibaüzenetet jeleníti meg: „The version of Macromedia Flash you have installed does not match the update you are trying to install.” A Windows 98 és Millennium Edition felhasználóinak helyzetét pedig az még inkább nehezíti, hogy a telepítéshez pontosan tudniuk kell, melyik verzió található a rendszerükön. Windows XP alatt ezt legalább a Windows Update maga kideríti.

Ráadásul nem biztos, hogy kényelmesen hátradőlhet dőlhet az, aki a fent ismertetetteknek megfelelően járt el. Érkezett ugyanis időközben olyan e-mail is a TechWeb számára, melyben arról számolt be egy internetező, hogy az Adobe website-járól való frissítés ellenére a Windows Update továbbra is megpróbálja patch-elni a rendszerét. A helyzet tehát összetett, ezért nem kizárt, hogy a Microsoft egy időre felhagy a külső fejlesztők által létrehozott alkalmazások patch-einek saját frissítési rendszerén keresztüli terjesztésével.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom