Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft csak ne patch-elgesse más szoftverét?

Dotkom

A Microsoft csak ne patch-elgesse más szoftverét?

Úgy látszik, állandósul a frissítések Windows-os kiadását követő káosz – igaz, most egy külső program javítása miatt.

Amint arról mi is beszámoltunk pár napja, a redmondi szoftverfejlesztő kiadta május havi javításainak gyűjteményét. Ezek között megtalálható volt az Adobe birtokában levő Macromedia Flash Player lejátszószoftvere vonatkozó frissítés is, ami mindenképpen kakukktojás volt a frissítések között. Az alkalmazáshoz ugyanis Redmondnak mindössze annyi köze van, hogy az ő operációs rendszerén (is) fut a szoftver.

A kezdeményezés azonban nem aratott osztatlan sikert, a Windows Update hírcsoportban többen is panaszkodtak a fejlesztő lépésére. Több topik is nyílt olyan címekkel, mint: „Security Update for Flash Player”,”flash player cannot be updated”, „Flash Player”, melyek mind a patch telepítésének sikertelenségéről számoltak be. A Microsoft időközben visszaigazolta a probléma létét a szerdai nap során, és kibocsátott egy rövid leírást, mit kell tennie a póruljárt felhasználóknak. A tájékoztató szerint el kell távolítani egy pár Flash-sel kapcsolatos állományt, majd manuálisan le kell tölteni és fel kell telepíteni a Flash playerhez tartozó frissítést.

Ha valaki olyan számítógépre installálta fel a szoftver 7-es vagy 8-as változatát, melyen korábban a 6-os kiadás futott, majd a frissebb verziót letörölte, akkor találkozhat a következő jelenséggel. A felhasználói visszajelzések szerint a Windows Update újra és újra felkínálja a javítás letöltését, illetve a következő hibaüzenetet jeleníti meg: „The version of Macromedia Flash you have installed does not match the update you are trying to install.” A Windows 98 és Millennium Edition felhasználóinak helyzetét pedig az még inkább nehezíti, hogy a telepítéshez pontosan tudniuk kell, melyik verzió található a rendszerükön. Windows XP alatt ezt legalább a Windows Update maga kideríti.

Ráadásul nem biztos, hogy kényelmesen hátradőlhet dőlhet az, aki a fent ismertetetteknek megfelelően járt el. Érkezett ugyanis időközben olyan e-mail is a TechWeb számára, melyben arról számolt be egy internetező, hogy az Adobe website-járól való frissítés ellenére a Windows Update továbbra is megpróbálja patch-elni a rendszerét. A helyzet tehát összetett, ezért nem kizárt, hogy a Microsoft egy időre felhagy a külső fejlesztők által létrehozott alkalmazások patch-einek saját frissítési rendszerén keresztüli terjesztésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés