Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tízéves futamidejű outsourcing üzlet

Dotkom

Tízéves futamidejű outsourcing üzlet

A HP 236 millió dollár értékű globális IT-szolgáltatási szerződést nyert el az Avago Technologies-től.

Az Avago Technologies 236 millió dollár értékű szerződést írt alá a HP-val globális informatikai és üzemeltetési szolgáltatások nyújtására.

A 10 éves szerződés értelmében az Avago a HP-t bízza meg informatikai outsourcing-partnerként alkalmazásai, szerverei és végfelhasználói munkahelyei üzemeltetésével, valamint a kapcsolódó IT helpdesk szolgáltatások nyújtásával.

Az Avago Technologies a világ legnagyobb, magánkézben lévő félvezetőgyártó vállalata. Sokféle analóg, vegyes (analóg/digitális) és optoelektronikai komponenst illetve alrendszert szállít több ezer gyártóvállalat részére szerte a világon. 2005-ben vált függetlenné, amikor a Kohlberg Kravis Roberts és a Silver Lake Partners megvásárolta.

A szerződés értelmében a HP alacsonyabb költségszinten működő, rugalmas és skálázható környezetté alakítja az Avago IT-infrastruktúráját és alkalmazásait. A projektben alkalmazott szolgáltatásalapú modell a HP Alkalmazkodó Nagyvállalat (Adaptive Enterprise) stratégiáját tükrözi. Az alkalmazkodó nagyvállalatoknál az informatika támogatja az üzleti célkitűzéseket és elősegíti azok teljesülését, így ezek a cégek gyorsabban tudnak előnyt kovácsolni a piaci körülmények változásából.

„A HP-vel kötött partnerkapcsolat keretében megtervezett stratégiai outsourcing-megoldás javítja reagálókészségünket és versenyképesebbé teszi költséggazdálkodásunkat” – mutatott rá Eugene Lau, az Avago Technologies informatikai vezérigazgató-helyettese. „Emellett az is a HP mellett szólt, hogy más szállítókkal ellentétben vállalta az Avago önálló IT kapacitásának kiépítésére szabott szoros, 2006. nyár végi határidőt.”

A következő néhány hónapban a HP üzembe helyezi az Avago egyedi üzleti követelményeihez igazított, új IT-alkalmazásokat és az új infrastruktúrát. A környezetben központi szerepet játszik majd az az alkalmazás-struktúra, amelyet a HP az Oracle Corp. és a Satyam Computer Services Ltd. szakemberei közösen építenek fel az Oracle E-Business Suite nagyvállalati moduljaiból. Az IT-infrastruktúra valamennyi eleme arra optimalizált, hogy az Avago a maximális hatékonyságot szem előtt tartva egyszerűsíthesse és ésszerűsíthesse fontos üzleti folyamatait.

A HP üzemelteti és támogatja majd az Avago IT-infrastruktúráját, beleértve a szerver- és tárolóeszközöket, a helyi és távoli beszédcélú és adatátviteli hálózatokat, a hardverbeszerzést és az eszközgazdálkodási feladatokat is. A végfelhasználói együttműködés és a 6500 fős csapat produktivitásának javítása érdekében az Avago a HP munkahelyi végfelhasználói megoldásportfóliójának (End-User Workplace Solutions) asztali, képalkotási és nyomtatási, üzenetátviteli, együttműködési és Service Desk megoldásait telepíti környezetében.

Az Avago a HP bérleti és pénzügyi eszközgazdálkodási szolgáltatásaira támaszkodva egyszerűsíti informatikai életciklus-kezelését, mérsékli kockázatait és gyorsítja IT-beruházásai megtérülését.

A HP elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Indiában, Malajziában és Szingapúrban) működő globális szolgáltatási központjaiból fogja támogatni az új IT-alkalmazásokat és ‑infrastruktúrát, mivel az Avago dolgozóinak és érdekeltségeinek nagy százaléka is ebben a régióban található.

„Az IT-környezet ésszerűsítésével hozzásegítjük az Avagót a költségcsökkentéshez, a rugalmasabb és a skálázhatóbb működéshez, illetve ezen keresztül versenypozíciója javításához” – jelentette ki Marc Schwarz, a HP Managed Services alelnöke. „Kapcsolatunk kitűnően példázza, milyen előnyökre számíthatnak azok a vállalatok, amelyek IT-szolgáltatási szükségleteik kielégítését teljes egészében a HP-ra bízzák.”

A HP számára nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is kulcsfontosságú terület az outsourcing: a hazai üzemeltetési üzletág mintegy 10 ezer asztali számítógépet és 800 SAP munkahelyet üzemeltet. A HP legnagyobb magyarországi outsourcing ügyfele a MOL Rt., amellyel 2005-ben kötött három éves outsourcing szerződést: E korszerű, hatékonyság növelő megoldás révén a MOL számítástechnikai eszközparkja egy meghatározott részének üzemeltetési feladatait átadta a HP-nak, mely azt szolgáltatásként végzi a jövőben a megbízó részére. A megállapodás révén a MOL költséghatékonyabb módon, használhatja korszerű informatikai eszközeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés