Connect with us

technokrata

Az ABN AMRO Capital France felvásárolja a NextiraOne vállalatot

Dotkom

Az ABN AMRO Capital France felvásárolja a NextiraOne vállalatot

Az akvizíciós megállapodás aláírásra került, de annak részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A NextiraOne Europe Holdings BV bejelentette, hogy jelenlegi tulajdonosa, a Platinum Equity LLC megállapodott az ABN AMRO Capital France (AACF) vállalattal a NextiraOne Europe Holdings BV felvásárlásáról. Az akvizíciós megállapodás aláírásra került, de annak részleteit nem hozták nyilvánosságra. A 2005-ben több mint 1 milliárd euró árbevételt elérő NextiraOne tervei szerint tovább kívánja erősíteni működését 16 európai országban, mivel ügyfélbázisa folyamatosan növekszik a gyorsan fejlődő IP (internetprotokoll) kommunikációs piacon.

A párizsi székhelyű NextiraOne, az integrált IP alapú kommunikációs megoldások és szolgáltatások egyik vezető szállítója hatékony és megbízható kommunikációt biztosít mind a magán-, mind az állami szektor szereplői számára. A vállalat ügyfelei speciális igényeit szem előtt tartva, velük együttműködve olyan innovatív megoldásokat épít ki, amelyek mérhető üzleti értéket képviselnek. A vállalat 2002-ben alakult az Alcatel vállalati disztribúciós és szolgáltatási üzletágából.

Az ABN AMRO Capital France (AACF) az ABN AMRO Bank BV, a vezető holland pénzügyi szolgáltató egyik divíziója. Az AACF a NextiraOne vezetői csapatával együttműködve kívánja növelni az árbevételt és a nyereséget Európában, így kellő alapot biztosítva ahhoz, hogy a NextiraOne a piac egyik élenjáró IP-kommunikációs megoldásszállítójává váljon.

„A NextiraOne tapasztalt vezetőségének és erős piaci pozíciójának köszönhetően jól illeszkedik befektetési terveinkhez. Várakozással tekintünk a vezetőkkel folytatott együttműködés elé, amely az európai üzleti tevékenység további bővítését célozza” – nyilatkozta Hervé Claquin, az ABN AMRO Capital France menedzsmentpartnere. „A NextiraOne páratlan gyakorlattal, és Európa- szerte irigylésre méltó ügyfélbázissal büszkélkedhet.”

„A Platinum, miután 2002-ben felvásárlásárólta az Alcateltől a NextiraOne vállalatot, megalapozta annak önálló működését és segítette európai piaci pozíciójának kiépítésében. A NextiraOne most készen áll arra, hogy fejlődése következő fázisába lépjen. Bízunk abban, hogy az ABN AMRO Capital France-szal kötött együttműködés hatása az ügyfelek és alkalmazottak számára egyaránt számos előnyt jelent. Az Alcatel, a Cisco Systems, a Genesys és a Nortel vállalatokkal kiépített stratégiai szövegségek ereje, a széleskörű szakmai tapasztalat és a NextiraOne ügyfeleinek magas szintű elégedettsége a tartós siker jövőképét vetíti előre” – mondta Mark Allan, a Platinum Equity alelnöke és vagyonkezelője, valamint a NextiraOne működési igazgatója.

Az akvizíciós megállapodás a szokványos záradékok mellett különböző korlátozásokat is tartalmaz. Bár mindkét fél meg van győződve arról, hogy a tranzakció a következő hetekben lezárul, nincs biztosíték arra nézve, hogy a záradékokban foglalt feltételeket teljesítik és a tranzakció sikerrel zárul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák