Connect with us

40%-os árbevétel növekedés a Greptonnál

Dotkom

40%-os árbevétel növekedés a Greptonnál

MultiSigno – az innováció és szemléletváltás jegyében.

A Grepton Informatikai Rt. 2,7 milliárd forintra, azaz közel 40%-kal növelte árbevételét 2005-ben, az előző évhez képest. A cég vezetői sajtótájékoztatón számoltak be tavalyi eredményeikről és 2006-os stratégiájukról.

A Grepton az innováció és a szemléletváltás jegyében felvásárolta a piac egyik vezető elektronikus aláírási megoldását. Az eredetileg a Kopint-Datorg nevéhez fűződő MultiSigno termék – valamint a hozzá tartozó tudás és csapat – által a cég tovább erősíti biztonságtechnikai divízióját, ahol árbevételének megduplázását várja.

Biztonságtechnikai divíziójának további erősítése és a folyamatban lévő struktúraváltás teljes kialakítása áll a Grepton 2006-os terveinek fókuszában. A tavalyi évet sikeresnek ítélte Juhász István, a Grepton vezérigazgatója, aki elmondta: „Szakmai hírnevünket megőrizve, terveinknek és várakozásainknak megfelelően sikerült új piaci szereplők felé nyitnunk, modellváltásunkkal pedig javítottunk hatékonyságunkon és versenyképességünkön mind a projekt, mind az üzemeltetési területen.”

A Grepton 2005-ös árbevétele elérte a 2,7 milliárd forintot, amely egyrészt szolgáltatásokból (1,5 milliárd forint), másrészt termékértékesítésből (1,2 milliárd forint), ezen belül is főleg szoftvereladásból – Microsoft 70%, Oracle 23%, Symantec 3%, NetIQ 2%, egyéb termékek 2% – származott. A cég árbevételét közel 40%-kal növelte az előző évhez képest, szolgáltatási volumene pedig 23%-kal emelkedett 2005-re. A vállalat 2006-os terve – a piac jelenlegi helyzetét figyelembe véve – a 2,7 milliárdos árbevétel szinten tartása.

A hagyományos fejlesztési és üzemeltetési projektek mellett a Grepton olyan integrációs feladatokat is ellátott az elmúlt évben, amelyeket több esetben fővállalkozóként koordinált (például Single Sign-On termékbevezetés a BAT-nál, Oracle-lel közös helpdesk bevezetés az Országgyűlési Hivatalnál). A vállalat jelentős projektjei között szerepelt a CIB Lízing Reform projektje (viszonteladói hálózatát támogató rendszer tervezése és fejlesztése); PKI (nyilvános kulcsú titkosító technológia) bevezetése az MNB-nél; valamint az EMIR (Egységes Monitoring Információs Rendszer) rendszer üzemeltetése mellett a TIR (Tervezést támogató Információs Rendszer) rendszerszerver üzemeltetése és támogatása az Nemzeti Fejlesztési Hivatalnál.

A Grepton már az év elején elkezdte idei legjelentősebb beruházását, amely a biztonságtechnikai (security) üzletág bővítése lesz. A Kopint-Datorg szárnyai alatt kifejlesztett MultiSigno elektronikus aláíró és ellenőrző alkalmazás – a két cég között létrejött szerződés értelmében – 2006 áprilisától a Grepton tulajdonába került. A vállalat eddig is élen járt az informatikai rendszerek és hálózatok biztonságosabbá tételében, és security üzletága révén évek óta jelen van a vírusirtók, tűzfalak és egyéb, az informatikai biztonsággal összefüggő szoftvereszközök hazai piacán.

2006 elején a Kopint-Datorg zártkörű pályázatot hirdetett a piacon már jelentős sikereket elért MultiSigno megoldás megvételére. A többfordulós tárgyalások nyertese a Grepton lett. A cég a termékkel együtt a MultiSigno-t fejlesztő és értékesítő 5 fős csapatot is átvette, ezáltal az elektronikus aláíró alkalmazások piacának egyik meghatározó szereplőjévé vált. (A felek a szerződés további részleteit nem kívánják nyilvánosságra hozni.)

Juhász István elmondta, hogy az innováció és szemléletváltás jegyében a Grepton a MultiSigno-val egyrészt termékportfolióját, másrészt meglévő ügyfélkörét kívánja bővíteni, a MultiSigno közigazgatási szférában szerzett tapasztalatai és referenciái által. Sükösd Balázs, a MultiSigno divízióvezetője hozzátette: „A Grepton biztos anyagi hátteret, magas szintű szakmai támogatást, valamint széleskörű piaci beágyazódási lehetőséget jelent a MultiSigno számára.”

A Grepton tervei szerint beépíti a MultiSigno-t saját termékeibe (például az Archiware dokumentumkezelő és archiváló rendszerbe) is. A cég az elektronikus aláíró és ellenőrző rendszerrel a biztonságtechnikai divízió és a hozzá tartozó projektek tavalyi árbevételének megduplázását várja.

A Greptonon belüli struktúraváltás folyamatos: a piac növekvő igényeinek kielégítésére változtatott fejlesztési módszertanán, és egyre több helyen kíván saját fejlesztésű termékeivel (például ITMap, Archiware, MultiSigno) megjelenni. A tervek között szerepel az Oracle termékek arányának növelése a licenc értékesítés területén, valamint az egyedi fejlesztések folytatása Java alapokon is. A Grepton piaci pozícióját a nagyobb tenderek során fővállalkozóként szeretné erősíteni, saját fejlesztéseivel pedig a banki, illetve az államigazgatási és közigazgatási területeken való részvételét fokozni. 2006-os struktúraváltása ezen stratégiai pontok megvalósításán alapul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő