Connect with us

Synergon: Megugró eszközértékesítés miatt 22 százalékkal bővülő árbevétel

Dotkom

Synergon: Megugró eszközértékesítés miatt 22 százalékkal bővülő árbevétel

Az Infinity lényegesen felülmúlta a tavalyi év elején mutatott teljesítményét.

A Synergon Csoport működését 2006 első negyedében jelentős árbevétel-növekedés jellemezte. Az elsősorban a távközlési és az államigazgatási eszközmegrendelések hatására jelentkező többlet azonban az alacsonyabb fedezeti szint miatt az eredménysorokban alig érvényesül. A cégcsoport több, összesen közel 100 millió forintot kitevő, a negyedévet terhelő céltartalékképzés ellenére pozitív, 20 millió forintos adózott eredménnyel zárta az időszakot.

A csoport árbevétel-növekedését elsősorban az anyavállalat generálta. A Synergon és a SAO együttesen 30 százalékkal növelte árbevételét, ami jórészt a távközlési szektor széles sávú hálózatainak bővítése kapcsán jelentősen bővülő igényeknek, valamint az államigazgatás egyszeri eszközmegrendeléseinek köszönhetőek.

Az időszakban stabil megrendelés-állományt biztosított a biztosítási és pénzügyi szektor is, ugyanakkor az ipar és szolgáltatás szektorban a tavalyinál kevesebb áthúzódó szerződés hatására ebben az első negyedév során kevesebb árbevétel termelődött. A társaság az önkormányzati szektorban az előző év előkészületei után 2006 elején jelentős, az uniós strukturális alapokból finanszírozott projekteket nyert el.

Az Infinity lényegesen felülmúlta a tavalyi év elején mutatott teljesítményét: a cseh tagvállalat 13 százalékkal magasabb árbevételt ért el, nagyobb szolgáltatásarányú projektjei révén tovább tudta növelni fedezethányadát, és egyértelműen megmutatkozik a hatékonyságnövelő intézkedések hatása is. A tavalyinál lényegesen kisebb veszteséget kimutató társaság legfőbb célját, a tartósan nyereséges működést az árbevétel további növelésével kívánja elérni, amelynek érdekében az időszak során megindult az értékesítési szervezet jelentős fejlesztése.

A Span ebben a negyedévben szintén veszteséges lett, ami egyrészt a második negyedévre áthúzódó megrendeléseknek, másrészt annak köszönhető, hogy a horvát társaság piaci pozícióinak megőrzése érdekében olyan államigazgatási projekteket is elvállalt, amelyek minimális fedezettel rendelkeznek. A Fibex eredményeit átmenetileg rontotta az a tény, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a kábelezési munkák a vártnál később indultak el, ugyanakkor a várható idei növekedési várakozások miatt szükségessé váló létszámbővítésre már ebben a negyedévben sor került.

A negyedév során a terveknek megfelelően kettévált a csoport és az anyavállalat vezetése, az új vezetők irányításával pedig megkezdődött a Synergon Csoport következő három évre vonatkozó stratégiájának kialakítása. Az új stratégia kulcselemei: a piaci átlagot meghaladó növekedés és magasabb eredményszint elérése, a csoportszintű szinergiák kihasználása, valamint az előzőekhez kapcsolódóan a csoportszintű termék- és szolgáltatáskör újradefiniálása.

Az új, középtávú stratégiát a Synergon a több körben zajló stratégiaalkotási folyamatot követően, várhatóan szeptemberben hozza nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő