Connect with us

Klub a beszállítóknak

Dotkom

Klub a beszállítóknak

GKM és az ITDH közös kezdeményezése.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. közösen tartotta a Beszállítói Klub első rendezvényét. A Beszállítói Klub, amely az elmúlt évben meghirdetett Beszállítói Program szolgáltatási moduljának új eleme, évi négy alkalommal biztosít konzultációs lehetőséget a vállalatok számára.

A Klub keretében tematikus rendezvények, előadások, megszervezésére, aktuális kérdések megvitatására, tapasztalatcserékre kerül sor, a hazai nagyvállalatok, integrátorok és a kis- és közepes beszállítók részvételével. A rendezvények megfelelő fórumot biztosítanak a beszállítókkal szemben támasztott általános követelmények ismertetésére, az adott témakörben nélkülözhetetlen ismeretek közvetítésére, az aktuális problémákra és kihívásokra való hatékony reagálás megalapozására, a legjobb gyakorlatok bemutatására. Az előadások tematikáját közérdeklődésre számot tartó kérdések ölelnék fel, az adott témakörben jártas szakértők meghívásával és aktív részvételével.

Az erős beszállítói ipar kialakításának elősegítését célul kitűző Klub 2006. május 4-ei programján, Budapesten a Beszállítói Program finanszírozási moduljának elemeit ismertették az érdeklődőknek.

A Beszállítói Program célja a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, technológiai színvonaluk, beszállítói képességük javítása – az erős beszállítói ipar kialakítása – és ezek eredményeként a Magyarországon letelepedett nemzetközi nagyvállalatok integrálása a magyar gazdaságba. Kidolgozásáról a GKM 2005-ben döntött, decemberben pedig része lett a kormány 100 lépés program kisvállalkozás-fejlesztési csomagjának.

Az eseményen megjelent 50-60 potenciális beszállítónak az előadók ismertették: a vállalkozásfejlesztési hitelprogram keretében 25 milliárd forint összegű kedvezményes kamat feltételű hitel áll rendelkezésre beszállítói és beruházói hitelcélként. A felvehető hitel összege 5 millió forinttól 1 milliárd forintig terjed, a futamidő 15 év. A hitel kamata a 3 havi EURIBOR +4 százalék. A hitelhez a GKM 1,5 százalékos kamattámogatást nyújt a hitel türelmi időszakában, amely maximum két év lehet. A 2006 végéig igényelhető hitelt csak kis- és középvállalatok vehetik fel. Figyelem felhívásként kiemelték a program házigazdái, hogy a Gazdasági és Versenyképességi Operatív Program keretében meghirdetett a feldolgozóipari beszállítók számának növelését és erősítését támogató konstrukcióra 2006. május 31-ig még lehet pályázni.

A program további új eleme a képzés és a tanácsadás – mondták az előadók. Ennek keretében a közeljövőben kézikönyvet jelentetnek meg arról, hogy milyen feltételekkel kell rendelkeznie egy cégnek ahhoz, hogy beszállítóvá váljon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom