Connect with us

A Canon két fényképezőgépe is TIPA-díjat kapott

Dotkom

A Canon két fényképezőgépe is TIPA-díjat kapott

2006 TIPA-díjasai: EOS 5D és IXUS 65.

A Canon képviselői két, a „Legjobb fényképezőgépért” járó elismerést vehettek át a TIPA (Technical Image Press Association) díjkiosztó ünnepségén. Az EOS 5D a legjobb digitális tükörreflexes (D-SLR) professzionális fényképezőgépért járó díjat érdemelte ki, a Digital IXUS 65 pedig a „Legjobb ultrakompakt digitális fényképezőgép” lett.

A díjak átvételének súlyát emelte, hogy a Canon ezzel egyidejűleg azt is bejelenthette: már negyedik éve tartja piacvezető pozícióját a nyugat-európai digitális fényképezőgép piacon . A TIPA díjai tovább erősítik a Canon vezető szerepét a fotótechnológia területén.

„Nem kell külön hangsúlyozni, hogy miért értékeljük nagyra a TIPA zsűrijének elismerését” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A fotográfiát a képalkotástól a megjelenítésig minden részletében ismerjük, és azért harcolunk, hogy a képalkotási technológia határait állandóan ki tudjuk tolni. Kiváló példa erre az EOS 5D és az innovatív szolgáltatásokat felkínáló Digital IXUS 65.”

EOS 5D: a legjobb D-SLR professzionális gép
Az EOS 5D a nagyméretű CMOS képérzékelőjével és a pehelykönnyű, kompakt vázzal egy teljesen új D-SLR kategóriát hozott létre 2005-ös forgalomba-hozatalakor. „Ez az első digitális fényképezőgép, amely teljes, 24 x 36 mm-es képérzékelővel rendelkezik, ugyanakkor vételárával meghódítja a fotósokat, miközben a képminőségben sem kell kompromisszumokat kötni.”– jelentették ki a TIPA bírái. „A 12,8 millió pixeles felbontás bőven elég a nagyméretű nyomatok létrehozásához, s mivel a pixelek fizikai mérete is nagy, a képzaj kevesebb és a képminőség pedig jobb.”

Digital IXUS 65: a legjobb ultrakompakt digitális fényképezőgép
A kompakt digitális fényképezőgépek igen kemény piacán a Digital IXUS 65 tetszetős megjelenésével és meggyőző műszaki tudásával tűnt ki versenytársai közül. „A 3 inches nagyfelbontású LCD kijelzővel az acélvázas Digital IXUS 65 az eredeti IXUS koncepciót viszi tovább, és klasszikusan elegáns stílust hordoz” – említették a TIPA szakemberei. Megdicsérték a gép érintőgombos vezérlőtárcsáját, a Képnézegető Eszközt és az ISO 800 érzékenységet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom