Connect with us

Megszemélyesített bankkártyák

Dotkom

Megszemélyesített bankkártyák

Az Állami Nyomda nemzetközi engedélyt kapott az EMV chipes MasterCard bankkártyák megszemélyesítésére.

A MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója Zdenek Houser adta át az Állami Nyomda számára a MasterCard EMV chipkártyák megszemélyesítésére vonatkozó tanúsítványát. Ezzel lehetővé vált, hogy a társaság egyik legnagyobb termék-, és szolgáltatás csoportját – a műanyagkártya-gyártást és megszemélyesítést – egy új, nemzetközileg is auditált tevékenységgel bővítse ki. Az Állami Nyomda a MasterCard tanúsítványa alapján már nem csak az EMV szabványnak megfelelő biztonságos chipes bankkártyát állíthat elő, hanem – informatikai fejlesztése révén – meg is személyesítheti azokat.

Az EMV tanúsítvánnyal az Állami Nyomda egy olyan új, hozzáadott értékű szolgáltatás előállítására kapott nemzetközi engedélyt, amelynek piaca a közép-kelet európai régióban jelentős növekedés előtt áll. 2005. végére a MasterCard márkájú EMV chipkártyák száma Európában 141,9 millióra nőtt, ami 113%-os növekedést jelent 2004-hez képest. A MasterCard előrejelzései szerint 2006. végére az uniós országokban nem kevesebb, mint 198 millió MasterCard EMV kártya lesz forgalomban.

Elsősorban biztonsági szempontok miatt fejlesztették ki, a korszerű fizetési környezetben is megoldást nyújtó technológiai szabványt, az EMV-t (az elnevezés a szabványt kidolgozó cégek neveinek rövidítése: Europay, Mastercard és Visa). A szabvány fő célja, hogy nemzetközi szinten biztosítsa az együttműködést a résztvevő fizetési rendszerek között. Az EMV bankkártyák elterjedését az is elősegítheti, hogy a hagyományos, mágnescsíkos bankkártyáknál sokkal biztonságosabb chipkártya alapú megoldás a szokványos banki műveletek mellett, különféle lojalitásprogramokat és egyéb alkalmazásokat is képes kezelni.

Zdenek Houser a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az EMV tanúsítványt átadhatjuk az Állami Nyomdának, hiszen a cég kitűnő munkájával érdemelte ki az EMV chipkártyák megszemélyesítését engedélyező dokumentumot. Meggyőződésünk, hogy a MasterCard tanúsítványa rendkívül fontos lesz az Állami Nyomda számára, mert lehetőséget teremt arra, hogy megfeleljen a rohamosan fejlődő fizetési kártyaüzletág technológiai követelményeinek.”

„Az Állami Nyomda számos nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkezik. Az EMV tanúsítvány elnyerését hosszú folyamat előzte meg, amelynek során ismét bizonyítani tudtuk kiemelkedő szakmai és technológiai felkészültségünket. E tanúsítvánnyal a nemzetközi piacokon is versenyképes terméket tudunk előállítani. Bízunk abban, hogy az Állami Nyomda által ajánlott komplex szolgáltatásokat nem csak a meglévő hazai és nemzetközi ügyfeleink veszik igénybe, hanem új piacokra történő belépésre is lehetőséget ad majd a társaság számára” – tette hozzá Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő