Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékes, mobil- és WiFi-hálózatok sikeres konvergencia-tesztje

Dotkom

Vezetékes, mobil- és WiFi-hálózatok sikeres konvergencia-tesztje

A Time Warner Cable központjában tartották a bemutatót.

A Siemens Communications ágazata és az amerikai Time Warner Cable kábeltévé-szolgáltató (Stamford, Connecticut állam) sikeres tesztet folytattak le az IP Multimedia Subsystems (IMS), azaz a Siemens által a fix-mobil konvergenciára (FMC) kifejlesztett platform alapján. A vizsgálat illetve demonstráció meggyőzően bizonyította a megoldás gyakorlati használhatóságát a felhasználók szemszögéből. Látható volt, hogy milyen könnyűszerrel tudnak a különféle kommunikációs és szórakoztató szolgáltatások és multimédia-alkalmazások a hálózatok határán átlépni, illetve minden hálózati változatban működni.

Az online játékokhoz az kell, hogy a játékosok kommunikálhassanak egymással, függetlenül attól, hogy milyen hálózatból vesznek részt a játékban. A Time Warner Cable központjában tartott bemutató érzékeltette, hogy a Siemens IMS közvetítésével a vezetékes hálózatok (akár TDM, akár IP alapúak) és egy sor rádiós hálózat közötti együttműködés tényleg funkcionál. Az egyik bemutatott onlinejáték-szcenárióban az egyik játékos mobil, a másik vezetékes hálózati végkészülékről vett részt a játékban.

A Time Warner Cable, amely világszerte az első kábeltévé-társaságok között van, amelyek IMS-t demonstráltak, a Siemens technológiáját tervezi kereskedelmi körülmények között is bevezetni széles körű IP-alapú szolgáltatásai támogatására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés