Connect with us

Hirdetés

technokrata

Agnitum ImproveNet: a könnyebb és biztonságosabb tűzfal használatért

Dotkom

Agnitum ImproveNet: a könnyebb és biztonságosabb tűzfal használatért

Az Agnitum Outpost Pro tűzfal és kémprogram-védelem felhasználói közössége a gyártó legújabb fejlesztése révén világszínvonalú biztonsági tudásbázist épít a termékbe.

Az Outpost Firewall Pro tűzfal és kémprogram-szűrő megoldás a magas fokú biztonság érdekében alapos, alkalmazás-szintű hálózati forgalomellenőrzést végez. Ennek megfelelő beállítása azonban egyes felhasználói programok esetében komoly szaktudást is igényelhet. Az átlagfelhasználók a tűzfal által küldött nagyszámú értesítéssel találkoznak újra meg újra. Ezekre a minduntalan felbukkanó kérdésekre nem könnyű megfelelően reagálni: az engedélyezés vagy letiltás komoly befolyást gyakorolhat a felhasználó biztonságára.

Az Outpost Firewall Pro fejlesztői már korábban is nagy segítségére voltak a felhasználóknak. Az Outpost tűzfal számos, a felhasználók körében népszerű alkalmazás működését automatikusan képes beállítani a biztonsági szint megtartása mellett. A gyárilag beépített alkalmazási szabályok mellett természetesen a felhasználóknak lehetőségük van újabb szabályok kialakítására is. Erre olyankor van szükség, amikor egy, az Outpost tűzfal számára ismeretlen (idegen) program próbál kommunikálni a hálózaton. Egy laikus felhasználó azonban nem biztos, hogy a legmegfelelőbb alkalmazási szabályokat adja meg, így nem árt, ha lehetősége van „konzultálni” a fejlesztőmérnökökkel. Az Agnitum ImproveNet közösségi program erre biztosít lehetőséget: automatizáltan, ingyenesen és a névtelenséget fenntartva.

Az Agnitum ImproveNet közösségi program célja a termék által használt alkalmazás-szabályokat tartalmazó adatbázis fejlesztése, amely adatbázist egyébként minden Outpost felhasználó az automatikus frissítések révén megkap. Az Agnitum ImproveNet program eredménye pedig kevesebb megjelenő tűzfal-kérdés a felhasználói gépeken a fokozott biztonság megtartása mellett.

Az Agnitum ImproveNetben önként részt vevő felhasználók a korábbi gyakorlathoz hasonlóan saját maguk definiálják az idegen alkalmazásokra vonatkozó szabályokat (engedélyezés, tiltás, jelentés, stb.). A különbség az, hogy az Outpost Firewall Pro tűzfal és kémprogram-szűrő hetente egyszer automatikusan elküldi az újonnan létrehozott szabályokat az Agnitum laborjába felülvizsgálat céljából. (Az Outpost egyéb információt nem küld a felhasználó számítógépéről.) A szakértők ezután megvizsgálják, hogy melyek a legnépszerűbb felhasználói szoftverek, valamint azt, hogy a hozzájuk létrehozott szabályok használata valóban biztonságos-e.

Az ImproveNet program keretén belül a fejlesztők a beérkező adatokból aztán a gyakran használt alkalmazásokhoz létrehozzák a legbiztonságosabb használatot garantáló tűzfal-szabályrendszert és az új szabályokat beépítik az online termékfrissítésekbe. A többi felhasználónak ezután már nem kell bajlódnia az adott alkalmazásra vonatkozó szabály „kitalálásával”. Minél több felhasználó vesz részt az ImproveNet programban, annál teljesebbé válik az Outpost tűzfal adatbázisa.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés