Connect with us

Agnitum ImproveNet: a könnyebb és biztonságosabb tűzfal használatért

Dotkom

Agnitum ImproveNet: a könnyebb és biztonságosabb tűzfal használatért

Az Agnitum Outpost Pro tűzfal és kémprogram-védelem felhasználói közössége a gyártó legújabb fejlesztése révén világszínvonalú biztonsági tudásbázist épít a termékbe.

Az Outpost Firewall Pro tűzfal és kémprogram-szűrő megoldás a magas fokú biztonság érdekében alapos, alkalmazás-szintű hálózati forgalomellenőrzést végez. Ennek megfelelő beállítása azonban egyes felhasználói programok esetében komoly szaktudást is igényelhet. Az átlagfelhasználók a tűzfal által küldött nagyszámú értesítéssel találkoznak újra meg újra. Ezekre a minduntalan felbukkanó kérdésekre nem könnyű megfelelően reagálni: az engedélyezés vagy letiltás komoly befolyást gyakorolhat a felhasználó biztonságára.

Az Outpost Firewall Pro fejlesztői már korábban is nagy segítségére voltak a felhasználóknak. Az Outpost tűzfal számos, a felhasználók körében népszerű alkalmazás működését automatikusan képes beállítani a biztonsági szint megtartása mellett. A gyárilag beépített alkalmazási szabályok mellett természetesen a felhasználóknak lehetőségük van újabb szabályok kialakítására is. Erre olyankor van szükség, amikor egy, az Outpost tűzfal számára ismeretlen (idegen) program próbál kommunikálni a hálózaton. Egy laikus felhasználó azonban nem biztos, hogy a legmegfelelőbb alkalmazási szabályokat adja meg, így nem árt, ha lehetősége van „konzultálni” a fejlesztőmérnökökkel. Az Agnitum ImproveNet közösségi program erre biztosít lehetőséget: automatizáltan, ingyenesen és a névtelenséget fenntartva.

Az Agnitum ImproveNet közösségi program célja a termék által használt alkalmazás-szabályokat tartalmazó adatbázis fejlesztése, amely adatbázist egyébként minden Outpost felhasználó az automatikus frissítések révén megkap. Az Agnitum ImproveNet program eredménye pedig kevesebb megjelenő tűzfal-kérdés a felhasználói gépeken a fokozott biztonság megtartása mellett.

Az Agnitum ImproveNetben önként részt vevő felhasználók a korábbi gyakorlathoz hasonlóan saját maguk definiálják az idegen alkalmazásokra vonatkozó szabályokat (engedélyezés, tiltás, jelentés, stb.). A különbség az, hogy az Outpost Firewall Pro tűzfal és kémprogram-szűrő hetente egyszer automatikusan elküldi az újonnan létrehozott szabályokat az Agnitum laborjába felülvizsgálat céljából. (Az Outpost egyéb információt nem küld a felhasználó számítógépéről.) A szakértők ezután megvizsgálják, hogy melyek a legnépszerűbb felhasználói szoftverek, valamint azt, hogy a hozzájuk létrehozott szabályok használata valóban biztonságos-e.

Az ImproveNet program keretén belül a fejlesztők a beérkező adatokból aztán a gyakran használt alkalmazásokhoz létrehozzák a legbiztonságosabb használatot garantáló tűzfal-szabályrendszert és az új szabályokat beépítik az online termékfrissítésekbe. A többi felhasználónak ezután már nem kell bajlódnia az adott alkalmazásra vonatkozó szabály „kitalálásával”. Minél több felhasználó vesz részt az ImproveNet programban, annál teljesebbé válik az Outpost tűzfal adatbázisa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom