Connect with us

Huawei-Cisco heterogén hálózatok a Synergontól

Dotkom

Huawei-Cisco heterogén hálózatok a Synergontól

A beruházás összege közel százmillió forint.

A Synergon Informatika Rt. végezte el a teljes belső hálózati rekonstrukció első fázisát a Richter Gedeon Rt. budapesti és dorogi telephelyein. Az új heterogén LAN-t Huawei és Cisco hálózati eszközök felhasználásával építette ki a cég.

A beruházás összege közel százmillió forint.

A Synergon Csoport teljes belső informatikai infrastruktúráját heterogén Huawei – Cisco hálózatra helyezi át. Az átállás a Synergon Informatika Rt.-nél már befejeződött, a cégcsoport tagvállalatainál ez a folyamat várhatóan 2006. harmadik negyedévében zárul.

A 2005. szeptemberében kiírt meghívásos pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Rt. építette ki az új belső informatikai hálózat egy részét a Richter Gedeon Rt. budapesti és dorogi telephelyein. Ezzel lezárta a teljes LAN rekonstrukció első fázisát, amely a hálózat core és disztribúciós szintjeit érintette. Az új heterogén hálózat Huawei és Cisco hálózati eszközök felhasználásával épült, melyek tökéletesen együttműködve alkotnak megbízható informatikai infrastruktúrát.

A beruházást az tette szükségessé, hogy a Richter működésében a hálózati alkalmazások szerepe a korábbiakhoz képest jelentősen nőtt. A teljes adminisztráción kívül a gyártás bizonyos részei is ezen a hálózaton keresztül működnek, így egy olyan üzembiztos megoldásra volt szükség, amely a korábbi hálózattal ellentétben új technológiára épülő aktív eszközöket tartalmaz és igény szerint funkcionálisan továbbfejleszthető.

A Richter szakemberei gondosan elemezve az egyes gyártók eszközeinek funkcionalitását, kapacitását és nem utolsósorban ár – érték arányát, a Synergon ajánlata mellett döntöttek. A Synergon egy olyan Huawei – Cisco heterogén hálózat kiépítését javasolta, amely ideálisan ötvözte a két gyártó termékeit, optimális megoldást biztosítva a Richter elvárásainak megfelelően. A most átadott új hálózat a beruházás értékét tekintve 50-50%-ban tartalmaz Huawei és Cisco eszközöket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom