Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel egy milliárd dollárral segíti a fejlődő piacokat

Dotkom

Az Intel egy milliárd dollárral segíti a fejlődő piacokat

A World Ahead Program számítógépeket, szélessávú, vezeték nélküli internetet és megfelelő oktatást biztosít.

Az elkövetkezendő öt évben az Intel Corporation több mint 1 milliárd dollárt fog invesztálni egy olyan programba, amely a fejlődő világ lakóit támogatja a különböző technológiákhoz való gyorsabb hozzáférésben és az oktatásban.

Az Intel „World Ahead Program” része a vállalat azon célkitűzéseinek, amelyek a világ fejlődő régióinak segítését szolgálják. Az Intel erőfeszítései három fő területet érintenek:

  • Hozzáférés: lehetőséget biztosítani, hogy az emberek széles körben rendelkezzenek számítógéppel, Internet-hozzáféréssel és tartalmakkal. Ezen célkitűzésbe tartozik az a fejlesztés, amely egy olcsó, helyi igényeket kielégítő PC-re irányul.
  • Internet kapcsolat: kiterjeszteni a szélessávú, vezeték nélküli Internet-elérést, és kialakítani az ehhez szükséges környezetet, ehhez kapcsolódóan WiMAX telepítést és próbalehetőséget biztosítani.
  • Oktatás: felkészíteni a diákokat és szakmai képzésben részesíteni a tanárokat, hogy a képesek legyenek megfelelni a globális gazdaság kihívásainak.

A „World Ahead Program” 5 éven belül egy milliárd emberhez kívánja eljuttatni a szélessávú, vezeték nélküli Internetet és több mint 10 millió tanár továbbképzését támogatja, hogy a technológia az oktatás részévé váljon.

„A technológia hatékonyságának növelése és a költségek csökkenése óriási előrehaladást eredményeztek a fejlődő világban, ám még mindig rengeteg a tennivaló” mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója.

„Amíg a PC-k megfizethetősége érzékeny pont, a World Ahead Program a költségek figyelembevétele mellett mindig a helyi igényekre szabott rendszereket fejleszt, hangsúlyt fektetve a tartós Internet hozzáférésre és a minőségi oktatásra, amely jelentős fejlődést hozhat az emberek életében.”

Az Intel évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy a számítógép használat, a gyorsabb és költséghatékonyabb Internet hozzáférés és az oktatási programok szélesebb körben terjedjenek. A vállalat a világ szinte minden pontján jelen van, és olyan programokat hoz létre, amelyek segítik a helyi közösségek, hátrányos helyzetű fiatalok technológiai fejlődését. Az Intel kutatói és mérnökei mindig a helyi körülményekhez igazodva fejlesztik a felhasználóbarát technológiákat.

A „World Ahead Program” egyesíti a fent említett erőfeszítéseket, így felgyorsul a folyamat, és szélesebb körben terjedhet el a technológia. A fejlődő régiók lakóinak igényeihez kialakított olcsó PC-ket fejlesztő „Discover the PC” kezdeményezés keretén belül 6 új földrajzi területnek tervezett PC születik majd az elkövetkezendő két évben, hasonlóan a nemrég Indiának bemutatott „Közösségi PC” koncepcióhoz, amelyet szintén az Intel támogatott. Az Intel folytatja a WiMAX technológia kiterjesztését, és tovább keresi a lehetőségeket, hogy a fejlődő világ tantermeibe eljussanak a jól felszerelt PC-k, illetve az Internet elérhetővé váljon. Az Intel egymaga 100.000 PC-t adományoz a fejlődő régió oktatási intézményeinek.

Paul Otellini a „World Ahead Program”-ról bemutatóval egybekötött, részletes beszámolót tart a texasi Austinban megrendezésre kerülő Információs Technológia Világkonferencián.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés