Connect with us

technokrata

Az Intel egy milliárd dollárral segíti a fejlődő piacokat

Dotkom

Az Intel egy milliárd dollárral segíti a fejlődő piacokat

A World Ahead Program számítógépeket, szélessávú, vezeték nélküli internetet és megfelelő oktatást biztosít.

Az elkövetkezendő öt évben az Intel Corporation több mint 1 milliárd dollárt fog invesztálni egy olyan programba, amely a fejlődő világ lakóit támogatja a különböző technológiákhoz való gyorsabb hozzáférésben és az oktatásban.

Az Intel „World Ahead Program” része a vállalat azon célkitűzéseinek, amelyek a világ fejlődő régióinak segítését szolgálják. Az Intel erőfeszítései három fő területet érintenek:

  • Hozzáférés: lehetőséget biztosítani, hogy az emberek széles körben rendelkezzenek számítógéppel, Internet-hozzáféréssel és tartalmakkal. Ezen célkitűzésbe tartozik az a fejlesztés, amely egy olcsó, helyi igényeket kielégítő PC-re irányul.

  • Internet kapcsolat: kiterjeszteni a szélessávú, vezeték nélküli Internet-elérést, és kialakítani az ehhez szükséges környezetet, ehhez kapcsolódóan WiMAX telepítést és próbalehetőséget biztosítani.
  • Oktatás: felkészíteni a diákokat és szakmai képzésben részesíteni a tanárokat, hogy a képesek legyenek megfelelni a globális gazdaság kihívásainak.

A „World Ahead Program” 5 éven belül egy milliárd emberhez kívánja eljuttatni a szélessávú, vezeték nélküli Internetet és több mint 10 millió tanár továbbképzését támogatja, hogy a technológia az oktatás részévé váljon.

„A technológia hatékonyságának növelése és a költségek csökkenése óriási előrehaladást eredményeztek a fejlődő világban, ám még mindig rengeteg a tennivaló” mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója.

„Amíg a PC-k megfizethetősége érzékeny pont, a World Ahead Program a költségek figyelembevétele mellett mindig a helyi igényekre szabott rendszereket fejleszt, hangsúlyt fektetve a tartós Internet hozzáférésre és a minőségi oktatásra, amely jelentős fejlődést hozhat az emberek életében.”

Az Intel évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy a számítógép használat, a gyorsabb és költséghatékonyabb Internet hozzáférés és az oktatási programok szélesebb körben terjedjenek. A vállalat a világ szinte minden pontján jelen van, és olyan programokat hoz létre, amelyek segítik a helyi közösségek, hátrányos helyzetű fiatalok technológiai fejlődését. Az Intel kutatói és mérnökei mindig a helyi körülményekhez igazodva fejlesztik a felhasználóbarát technológiákat.

A „World Ahead Program” egyesíti a fent említett erőfeszítéseket, így felgyorsul a folyamat, és szélesebb körben terjedhet el a technológia. A fejlődő régiók lakóinak igényeihez kialakított olcsó PC-ket fejlesztő „Discover the PC” kezdeményezés keretén belül 6 új földrajzi területnek tervezett PC születik majd az elkövetkezendő két évben, hasonlóan a nemrég Indiának bemutatott „Közösségi PC” koncepcióhoz, amelyet szintén az Intel támogatott. Az Intel folytatja a WiMAX technológia kiterjesztését, és tovább keresi a lehetőségeket, hogy a fejlődő világ tantermeibe eljussanak a jól felszerelt PC-k, illetve az Internet elérhetővé váljon. Az Intel egymaga 100.000 PC-t adományoz a fejlődő régió oktatási intézményeinek.

Paul Otellini a „World Ahead Program”-ról bemutatóval egybekötött, részletes beszámolót tart a texasi Austinban megrendezésre kerülő Információs Technológia Világkonferencián.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp