Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vízálló noteszgép

Dotkom

Vízálló noteszgép

A Matsushita Electric bejelentette legújabb, még a víznek is ellenálló laptopját.

A Panasonic néven Európában talán jobban ismert Japán cégóriás a múlt héten olyan hordozható számítógépről tett bejelentést, mely ellenáll még a közvetlenül a billentyűzetre öntött folyadékok káros hatásainak is. A Let´s Note CF-Y5 fantázianévre keresztelt készülék egy speciális vízelvezető rendszer által védi meg a merevlemezt és az áramköröket – ennek segítségével akár 2 deciliter folyadék ráöntése esetén is használható marad. Vízbe meríteni azonban nem tanácsos a készüléket, mert azt az extrém körülményt már nem viseli el.

Az alig másfél kilogrammos tömeggel rendelkező japán notebook várhatóan május 19-én debütál majd a távol-keleti szigetországban – európai bevezetéséről egyelőre nem érkezett információ. Speciális képességének megfelelően az ára is igencsak borsos lesz: kicsivel több mint 2000-2500 dollárnyi jenért lehet majd megvásárolni.

A vállalatnak egyébként nem ez lesz az első kirándulása a környezeti hatásokkal szemben nagyobb ellenállóságot mutató noteszgépek terére. Az angol terminológiában rugged notebook néven említett osztály egyik jeles képviselője a Panasonic Toughbook, melyet első sorban a katonaság és a nehézipari körülmények között dolgozók számára fejlesztenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés