Connect with us

technokrata

Vízálló noteszgép

Dotkom

Vízálló noteszgép

A Matsushita Electric bejelentette legújabb, még a víznek is ellenálló laptopját.

A Panasonic néven Európában talán jobban ismert Japán cégóriás a múlt héten olyan hordozható számítógépről tett bejelentést, mely ellenáll még a közvetlenül a billentyűzetre öntött folyadékok káros hatásainak is. A Let´s Note CF-Y5 fantázianévre keresztelt készülék egy speciális vízelvezető rendszer által védi meg a merevlemezt és az áramköröket – ennek segítségével akár 2 deciliter folyadék ráöntése esetén is használható marad. Vízbe meríteni azonban nem tanácsos a készüléket, mert azt az extrém körülményt már nem viseli el.

Az alig másfél kilogrammos tömeggel rendelkező japán notebook várhatóan május 19-én debütál majd a távol-keleti szigetországban – európai bevezetéséről egyelőre nem érkezett információ. Speciális képességének megfelelően az ára is igencsak borsos lesz: kicsivel több mint 2000-2500 dollárnyi jenért lehet majd megvásárolni.

A vállalatnak egyébként nem ez lesz az első kirándulása a környezeti hatásokkal szemben nagyobb ellenállóságot mutató noteszgépek terére. Az angol terminológiában rugged notebook néven említett osztály egyik jeles képviselője a Panasonic Toughbook, melyet első sorban a katonaság és a nehézipari körülmények között dolgozók számára fejlesztenek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák