Connect with us

technokrata

ServerProtect for Linux

Dotkom

ServerProtect for Linux

A „Legjobb Linux Biztonsági Szoftver”.

A Trend Micro ServerProtect for Linux 2.5 valós idejű védelmet biztosít a rendszer belső és külső végpontjain egyaránt, megelőzi a rosszindulatú kódok terjedését a linuxos web- és fájlszervereken, ezáltal segíti a vállalatok vírusvédelmi és biztonsági irányelveinek betartását.

A Trend Micro TrendLabs kutatása szerint ugyan kevesebb jelen pillanatban is veszélyt jelentő rosszindulatú kód ismert amely Linux rendszereket támad, de a fájlkiszolgálók tárolhatnak Microsoft Windows-on futtatható fertőzött fájlokat. Ez önmagában nem jelent nagy veszélyt a fájlt tároló Linux-rendszerre, azonban az a terjesztés központjává válhat, mivel a rosszindulatú kód letölthető innen egy Windows-rendszerbe – vagy éppen a Windows-rendszer által –, tehát megnő a fertőzés, a károkozás és a továbbterjedés veszélye.

A ServerProtect volt az első szerver vírusvédelmi megoldás a piacon. A Linux-World magazin olvasói a ServerProtectet 2006. februárjában a „Legjobb Linux Biztonsági Szoftver”–nek választották, a termék négy egymást követő évben a VirusBulletin „VB100%” díját is elnyerte. Emellett a megoldás számos szervezet, többek között a Novell, az IBM és a Red Hat tanúsítványát is megkapta.

A rendszergazdák által defíniált biztonsági szintek a ServerProtect segítségével betarthatók. A ServerProtect lehetővé teszi a webes felületen történő távoli telepítést, a központi felügyeletet és a központi frissítéseket is. A megoldás az átfogó, többrétegű, Trend Micro Vállalati Védelmi Stratégiájának (Enterprise Protection Strategy – EPS) kulcsfontosságú eleme, amely egyaránt védelmet biztosít az ismert és ismeretlen fenyegetések ellen. A Trend Micro Control Managerrel integrálva egyszerű felügyeletet és központi jelentéskészítést tesz lehetővé. Emellett a ServerProtect elsőként támogatja a Trend Micro Outbreak Prevention Services-t (fertőzésmegelőző szolgáltatások) Linux platformon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom