Connect with us

Beruházás a költségek csökkentéséért

Dotkom

Beruházás a költségek csökkentéséért

A több mint 30 millió forintos beruházás alig fél év alatt megtérül a rugalmas és magas szintű technikai háttérnek, valamint a komplex megoldás által biztosított költségoptimalizálásnak köszönhetően.

Az Electrolux Lehel Kft. egyedülálló telekommunikációs projektet valósított meg a SciamuS telekommunikációs tanácsadó, a T-Systems és az Ericsson Magyarország segítségével. A projekt célja a telekommunikációs költségek jelentős csökkentése, valamint a hang és adat-kommunikáció integrálása volt az Electrolux három telephelyén. A több, mint 30 millió forintos beruházás alig fél év alatt megtérül a rugalmas és magas szintű technikai háttérnek, valamint a komplex megoldás által biztosított költségoptimalizálásnak köszönhetően.

Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója egy sikeres projektnek nevezte azt a telekommunikációs projektet, mely több mint egy fél éves előkészület után ez év januárjára valósult meg, s mára már bizonyíthatóak a kiemelkedő eredmények. Jelen pillanatban a vonalas telefon esetében közel 50 százalékos a mobiltelefonnál több mint 25 százalékos volt a megtakarítás,- kevesebb, mint egy év alatt. A 32 millió forintos beruházás éves megtakarítása várhatóan 50 millió forint lesz. Az Electrolux Csoporton belül Magyarország az első, ahol ilyen integrált telekommunikációs projektet valósítottak meg.

Bedő Erik, a SciamuS ügyvezetője, a projekt telekommunikációs tanácsadója szerint nemcsak az eredmények mondhatók rendkívülinek, hanem a négy résztvevő cég együttműködése is. A kilenchónapos munka magában foglalta a versenyeztetést és a szolgáltatókkal való tárgyalások lebonyolítását, valamint a technikai háttér versenyeztetését, beszerzését és bevezetését. A bevezetési fázis azon része amely az Electroluxnál dolgozó kollégák tájékoztatását és oktatását foglalja magában most fejeződik be. Az implementáció ezen utolsó szakaszának az volt a célja hogy a felhasználók költséghatékony módon tanulják meg használni a technikai berendezéseket.

A megoldások tendereinek győztese a T-Systems és az Ericsson Magyarország konzorcium lett.

Ablonczy Balázs, a T-Systems üzletágvezető-helyettese elmondta, hogy a T-Systems egy kézből biztosít komplex hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat – biztosítva a hang-, a béreltvonali adat-, az internet- és a mobilkommunikációt egyaránt – az Electrolux jászberényi, budapesti és nyíregyházi telephelyein. A T-Systems rendszerintegrátorként egykapus kiszolgálást biztosít, s egy kézből kínál megoldást az Electrolux mindennemű adat- és hangkommunikációs igényeire, összefogva a Magyar Telekom Csoport teljes kompetenciáját. A T-Systems az Electrolux igényeinek szem előtt tartásával olyan komplex és értéknövelt szolgáltatásokat nyújt, amelyek egyszerre biztosítják az infokommunikációs költségek jelentős csökkentését, illetve a vállalat ügyfelei elégedettségének növekedését.

Monszpart Zsolt, az Ericsson Magyarország vezérigazgató helyettese a projekt és a rendszer technikai hátterének nevezte a különböző telephelyeken üzemelő alközpontokat, valamint az ezekhez tartozó berendezéseket, amelyeket az Ericsson szállított, és magyarországi kiemelt partnere, az Assono Magyarország Kft. helyezett üzembe és üzemeltet. A projectben az Ericsson biztosította mindazon eszközöket, amelyek felhasználásával a T-Systems kialakította az egyénre szabott integrált infokommunikációs megoldását. A legérdekesebb alkalmazás egy 300 mobiltelefonra kiépített ún. mobil-mellék rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a mobil készülékeket integrálni lehessen a teljes kommunikációs struktúrába. A felhasználó számára most már gyakorlatilag mindegy, hogy vezetékes vagy mobiltelefont használ, amelynek költségszempontból is nagy a jelentősége. A megoldás további különlegessége, hogy segítségével külföldre irányuló hívások esetén a roaming költségeket akár 75%-kal is csökkenteni lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő