Connect with us

EU szabályok és adattárolás az új Európában

Dotkom

EU szabályok és adattárolás az új Európában

Magyarországon az IDC 2006-os kelet-közép-európai adattárolási konferenciája.

Az IDC adattárolási konferenciasorozata 2006. május 16-án érkezik Magyarországra. A Közép-Európa 12 országában megrendezendő konferencia középpontjában az EU – tagságból következő jogszabályi változások állnak majd. Neves előadók, a téma szakértői, az IDC elemzői, valamint az e területen piacvezető cégek által bemutatott esettanulmányok segítségével a konferencia résztvevői megismerkedhetnek a legújabb világpiaci trendekkel, gyakorlati és elemzői szempontból egyaránt.

Az adatkezelési előírások változása szükségessé teszik az adattárolási megoldások folyamatos fejlődését. A nyolc kelet-közép-európai ország uniós tagsága még ma is rengeteg változást eredményez az érintett államok vállalatai és kormányai számára. A KKV-knak nyújtott uniós támogatás, a nyitott határok, az új adózási struktúrák, valamint a meglévő és potenciális ügyfelekre vonatkozó adattömeg rohamos bővülése a rendszerek folyamatos frissítését és új hardvermegoldások beszerzését teszi szükségessé. Az EU-n kívüli országok is hasonló gyakorlatot követnek, hiszen így kívánnak vonzóbb befektetési célponttá válni a nemzetközi cégek szemében és felkészülni a jövőbeni csatlakozásra.

Ezen tendenciák az adattárolásra is érvényesek, hiszen az adatkezelési előírások változása már önmagában is determinálja a megoldások folyamatos fejlődését. Az EU jogalkotói által az egyes iparágak számára előírt új adatmegőrzési gyakorlatok életbelépése következtében az érintett vállalatoknak a régi megoldások cseréjével vagy frissítésével kell eleget tenniük az új szabályoknak.

A konferencia négy fő témát ölel fel, ezek az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok és a tárolórendszerek, az adatáradat kezelése: életciklus-kezelés és az információlavina, biztonság ma és a jövőben: folyamatos adatvédelem, valamint az intelligens adatközpontok. A résztvevők megismerkedhetnek többek között a vitruális adattárolási megoldásokkal, hogyan lehet többszintű adattárolást kis költségvetésből megvalósítani, melyek a legjobb adatvédelmi technológiák, valamint hogy milyen irányba fejlődnek az intelligens adatközpontok.

Külön vitafórum foglalkozik azzal a kérdéskörrel, hogy milyen megfelelőségi kötelezettségeket kell teljesíteniük az IT szakembereknek, illetve hogy milyen mérőszámokat használjunk az infrastruktúra-beruházások megtervezésekor.

Az IDC Storage Roadshow CEE 2006 magyarországi állomására 2006. május 16-án kerül sor. Az esemény szponzorai között olyan cégek találhatóak, mint a Cisco Systems Magyarország, a Hewlett-Packard, az EMC, az APC Kereskedelmi Képviselete és a Symantec. Az esemény médiatámogatója a Computerworld és az IT-Business, kommunikációs partnere az Mmd Corporate, Public Relations & Public Affairs.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom