Connect with us

technokrata

Továbbra is fejtörést okoz a Polip.A vírus

Dotkom

Továbbra is fejtörést okoz a Polip.A vírus

Számos víruskereső még mindig nem ismeri fel száz százalékosan a nemrégiben felfedezett polimorf Polip.A (Polipos.A) vírust.

Az AV-Test független, német kutatóintézet számos víruskeresőt bevetett a vírus 494 darab futtatható mutációjának megtalálásához, azonban mindössze néhány antivírus cégnek sikerült azonosítani azt, köztünk a vírusvédelem magyar szakértőjének – a VirusBusternek is. A teszten a VirusBuster 100%-os felismerési arányt ért el, hiszen víruskeresője a Polip.A valamennyi variációját felismerte. Ezzel ismét bizonyította, hogy megoldásai nemzetközi szinten is maximálisan megbízható védelmet nyújtanak.

A polimorf szó a vírus állandó alakváltoztatására utal, minden fertőzéskor módosítja a kódját, és nem az eredeti program belépési pontjához írja magát, ezért felismerését ez jelentősen megnehezíti.

A Polipos.A a Gnutella fájlcserélő hálózaton keresztül képes terjedésre. Ezen felül a számítógépen található programokat is megfertőzi megnyitásukkor és futtatásukkor. A vírus terjedésével kapcsolatban egyelőre csak találgatások léteznek. A vezető AV cégek vírustérképein sincs nyoma, azonban néhány antivírus blog kommentárjai között már találtak fertőzésről szóló hozzászólásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek