Connect with us

Hirdetés

technokrata

Finanszírozási módok az informatikában

Dotkom

Finanszírozási módok az informatikában

Nagy volt az érdeklődés az első IVSZ Üzleti Akadémián.

2006. április 14-én került sor az IVSZ Üzleti Akadémia első rendezvényére, a Cégecskegyorsító reggelire. A több mint ötven KKV-s cégvezető négy szakembertől hallhatott gyakorlati cégfinanszírozási tippeket.

Az IVSZ Üzleti Akadémia célja, hogy olyan naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el az IVSZ tagságot, valamint a szakmai érdeklődőket, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások sikeresebbé, versenyképesebbé tételéhez. Az Akadémia első rendezvényére a gazdasági élet legkiemelkedőbb szakértőit hívta meg az Szövetség, az előadóktól valós gyakorlati példáin keresztül a saját cégükben is hasznosítható tapasztalatokat gyűjthettek a résztvevők.

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a rendezvénysorozattal a gyakorlati tapasztalatok megosztását és az azonnali tudás átadását szeretné megvalósítani, hiszen „egy sikeres cég titka a sikeres vállalkozó”. A felkért előadók segítségével szeretné inspirálni a vállalkozókat, hiszen az ország adottságai miatt jelentős kulturális hátrányt kell behozni a pénzügyi finanszírozás terén.

Első előadóként Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde Rt. elnöke vázolta fel a tőkepiaci finanszírozás lehetőségeit, különös tekintettel a tőzsdei megjelenésre. Előadása során arra hívta fel a figyelmet, hogy a banki hitelek esetében az IT-cégek nehezebb helyzetben vannak, mivel általában egy “ötletet” akarnak finanszírozni. Ilyenkor a kockázati-, a magántőke vagy a tőzsdei bevezetés lehet a megoldás. A tőzsdeelnök hozzátette: A társaságoknak akkor érdemes tőzsdére lépniük, ha a menedzsmentnek nem tudják értékesíteni a részvényeket, ha a vállalat tőkepiaci értéke meghaladja a 2-2,5 milliárd forintot, és a közkéz-hányad is megfelelő.

Őt követően Martin Hajdú György, a Közép-európai Brókerképző és Értékpapír-piaci Ismeretterjesztő Alapítvány elnöke tartott előadást, mely során kiemelte: A valódi kérdés mindig az, hogy milyenek a cég működési paraméterei, életciklusának milyen fázisában van, ehhez milyen stratégiai lehetőségek adódnak, és ennek megfelelő finanszírozási formát kell találni. Hozzátette: Magánszemély tulajdonosok esetében a cégfinanszírozás kérdésének fontos szempontja kell, hogy legyen a személyes preferenciák felmérése, amely nélkül nem határozható meg a megfelelő finanszírozási stratégia.

Björn Ehring, a PCA Capital Advisors managing partnere a tanácsadó szemszögéből mutatta be a különböző finanszírozási lehetőségeket, elmagyarázta, hogy milyen esetekben milyen finanszírozási formát érdemes választani. Kiemelte: 1.000 projektből mindössze 5-6 talál megfelelő befektetőre, ezért nagyon fontos, hogy a befektetőket kereső cégek már a kezdetekkor átgondolt, profi dokumentációt készítsenek projektjük bemutatására, mert a kapcsolatfelvétel gyakran már ezen is elbukik.

Végezetül Kuthy Antal, az E-Group Kft. ügyvezető igazgatója és az IVSZ elnökségi tagja saját tapasztalataira alapozva tartott élménybeszámolót a kockázati tőkebevonás lélektanáról. Kuthy szerint kiemelkedően fontos a befektető személyes megismerése, mivel bizalom a sikeres együttműködés alapja. Hozzátette: a kockázati tőke bevonása olyan, mint a házasság: a sikerhez párbeszéd, közös lehetőségkeresés és kompromisszum-készség szükséges.

A Cégecskegyorsító reggeli-rendezvénysorozat életre hívásával egy olyan szakmai előadássorozat összeállítása volt a Szövetség célja, amely a vállalatvezetőket érdeklő témákban az IKT-szektor és a hazai gazdasági/politikai élet legkiemelkedőbb személyiségeit vonultatja fel, alkalmanként 1-1 óra időtartamban, reggeli keretében.
A következő IVSZ Üzleti Akadémia során a sikeres vállalatvezetés, a menedzsment és a HR rejtelmeibe merülhetnek el az érdeklődők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés