Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb céget vásárolt fel a Novell

Dotkom

Újabb céget vásárolt fel a Novell

A Novell bejelentette az e-Security Inc. felvásárlását, így a vállalaton belüli biztonság, és a kormányzati előírásoknak való megfelelés elérését célzó tevékenységek egységesítésének úttörőjévé lépett elő.

Az akvizíciónak köszönhetően a Novell ötvözi a személyazonosság- és rendszerkezelési területen szerzett szakértelmét az e-Security valós idejű eseményfigyelési, reagálási és jelentéskészítési technológiájával. Ennek eredményeképpen a felhasználói-, hálózati- és alkalmazás-események átfogó megjelenítésével mostantól a korábban munkaerő-igényes és hibalehetőségeket rejtő folyamatok is egyszerűbbé válnak. Az automatizálással pedig csökkenthetők a költségek, és szigorúbb, előre látható biztonsági illetve megfelelési monitoring program építhető fel.

Automatizált megfelelőségkezelés és jelentéskészítés
A kormányzati szabályozásoktól kezdve (például a Sarbanes-Oxley, a Basel II és a HIPAA) a magyarországi előírásokig (például személyes és egészségügyi adatok kezelése, pénzintézeti tevékenységet szabályozó törvényi környezet) egyre összetettebbek lesznek a törvényi előírások. Mind gyakrabban fordul elő, hogy a szervezeteknek különböző információforrásokra és eszközökre kell támaszkodniuk a megfelelőség kezelése során – ez a megközelítés sajnos csökkenti a hatékonyságot és növeli a hibalehetőségek számát. A Novell arra koncentrál, hogy átfogó biztonságot és eseményfigyelést támogató infrastruktúrát kínáljon, leegyszerűsítse a munkafolyamatokat és biztosítsa az adatok pontosságát. A Novell az e-Security díjnyertes megoldása, a Sentinel 5 segítségével olyan megoldást szállít, amely valós időben, és teljes körűen jeleníti meg a biztonsági és megfelelőségi tevékenységeket. Emellett biztosítja a vállalat hálózati eseményeinek automatikus monitorozását, jelentések készítését és a reagálást.

A biztonság és megfelelőség teljes körű megközelítése
„A törvényi szabályozásoknak való megfelelés megváltoztatja a vállalatok biztonságról és személyazonosság-kezelésről alkotott képét: a hangsúly ma már az automatizáláson és az eredmények jelentésén, illetve az események és a megfelelőséget sértő tevékenységek azonnali automatikus kezelésén van.” – mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója – „Az e-Security vállalat felvásárlása jól mutatja cégünk elkötelezettségét e növekvő piac irányában. Üzleti tevékenységünk központi elemeinek kihasználásával olyan robusztus biztonsági és megfelelőségi megoldásokat szállítunk, amelyek az egyre szigorúbban szabályozott üzleti környezetben is képesek kielégíteni ügyfeleink igényeit.”

A Novell 72 millió dollárt fizetett az e-Security felvásárlásáért. Az akvizíció a következő 12 hónapban várhatóan 20 százalékkal növeli majd a Novell bevételeit. A Sentinel 5 májustól vásárolható meg a Novelltől, a Novell és az e-Security közös megoldása pedig várhatóan nyártól érhető el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés