Connect with us

technokrata

Újabb céget vásárolt fel a Novell

Dotkom

Újabb céget vásárolt fel a Novell

A Novell bejelentette az e-Security Inc. felvásárlását, így a vállalaton belüli biztonság, és a kormányzati előírásoknak való megfelelés elérését célzó tevékenységek egységesítésének úttörőjévé lépett elő.

Az akvizíciónak köszönhetően a Novell ötvözi a személyazonosság- és rendszerkezelési területen szerzett szakértelmét az e-Security valós idejű eseményfigyelési, reagálási és jelentéskészítési technológiájával. Ennek eredményeképpen a felhasználói-, hálózati- és alkalmazás-események átfogó megjelenítésével mostantól a korábban munkaerő-igényes és hibalehetőségeket rejtő folyamatok is egyszerűbbé válnak. Az automatizálással pedig csökkenthetők a költségek, és szigorúbb, előre látható biztonsági illetve megfelelési monitoring program építhető fel.

Automatizált megfelelőségkezelés és jelentéskészítés
A kormányzati szabályozásoktól kezdve (például a Sarbanes-Oxley, a Basel II és a HIPAA) a magyarországi előírásokig (például személyes és egészségügyi adatok kezelése, pénzintézeti tevékenységet szabályozó törvényi környezet) egyre összetettebbek lesznek a törvényi előírások. Mind gyakrabban fordul elő, hogy a szervezeteknek különböző információforrásokra és eszközökre kell támaszkodniuk a megfelelőség kezelése során – ez a megközelítés sajnos csökkenti a hatékonyságot és növeli a hibalehetőségek számát. A Novell arra koncentrál, hogy átfogó biztonságot és eseményfigyelést támogató infrastruktúrát kínáljon, leegyszerűsítse a munkafolyamatokat és biztosítsa az adatok pontosságát. A Novell az e-Security díjnyertes megoldása, a Sentinel 5 segítségével olyan megoldást szállít, amely valós időben, és teljes körűen jeleníti meg a biztonsági és megfelelőségi tevékenységeket. Emellett biztosítja a vállalat hálózati eseményeinek automatikus monitorozását, jelentések készítését és a reagálást.

A biztonság és megfelelőség teljes körű megközelítése
„A törvényi szabályozásoknak való megfelelés megváltoztatja a vállalatok biztonságról és személyazonosság-kezelésről alkotott képét: a hangsúly ma már az automatizáláson és az eredmények jelentésén, illetve az események és a megfelelőséget sértő tevékenységek azonnali automatikus kezelésén van.” – mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója – „Az e-Security vállalat felvásárlása jól mutatja cégünk elkötelezettségét e növekvő piac irányában. Üzleti tevékenységünk központi elemeinek kihasználásával olyan robusztus biztonsági és megfelelőségi megoldásokat szállítunk, amelyek az egyre szigorúbban szabályozott üzleti környezetben is képesek kielégíteni ügyfeleink igényeit.”

A Novell 72 millió dollárt fizetett az e-Security felvásárlásáért. Az akvizíció a következő 12 hónapban várhatóan 20 százalékkal növeli majd a Novell bevételeit. A Sentinel 5 májustól vásárolható meg a Novelltől, a Novell és az e-Security közös megoldása pedig várhatóan nyártól érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek