Connect with us

Internet Explorer: a kijavított javítás

Dotkom

Internet Explorer: a kijavított javítás

A Microsoft a mai napon tervezi kiadni kritikus patch-ének új változatát, mellyel eltűnhetnek azok a problémák, amelyek a két héttel ezelőtti telepítéssel jelentek meg néhány felhasználónál.

Amint korábban is írtunk róla, a hónap második keddjén kiadott Microsoft patch-csomag tartalmazott egy kumulatív, azaz összegző javítást a vállalat webböngészőjéhez. A redmondi szoftver ennek köszönhetően 10 hibától vált mentessé, ám – mivel az Eolas-szal folytatott szerzői jogi tárgyalások a Microsoft számára kedvezőtlenül értek véget – a Microsoft kénytelen volt változtatni az ActiveX vezérlők működésén. Ez néhány program, webes alkalmazás esetében gondot okozott; amint arról a Terminal hasábjain korábban is olvasni lehetett, bizonyos körülmények között a Kerio tűzfalának, a Google Toolbarjának, illetve a Siebel 7-nek a működése is eltért az elvárttól. Hasonló jelenségről számolhattak be egyes HP nyomtatók, szkennerek, digitális fényképezőgép-tulajdonosok is.

Nos, úgy tűnik, a mai nappal ez a gikszer eltűnik, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy tervei szerint kedden adja ki a korábban kritikus minősítést kapott patch friss változatát. A javítás bárki számára elérhető a Microsoft Update-en keresztül, illetve természetesen az automatikus frissítési szolgáltatás keretei között is beszerezhető lesz, állította Redmond egyik szóvivője még a múlt hét végén.

A szoftverfejlesztő csak azoknak javasolja a letöltést, akiknél felbukkant a hibajelenségek valamelyike. A vállalat szóvivője szerint a régebbi Nvidia grafikus vezérlő driverrel rendelkezők, egyes HP termék tulajdonosai, illetve a korábban említett szoftverek felhasználói számára jelent majd könnyebbséget a frissítés, de azoknak, akik nem tapasztaltak rendellenes működést, nem szükséges feltelepíteni a patch-et.

Sajnos ezzel nem szűnik meg a javítás-mizéria, mivel nemrég arról volt kénytelen beszámolni a Microsoft, hogy néhány felhasználó számára az Outlook Express-t érintő fix okozott gondot (lásd kapcsolódó híreinket).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom