Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft elkapkodta a patch-fejlesztést?

Dotkom

A Microsoft elkapkodta a patch-fejlesztést?

Az Internet Explorer javításokkal kapcsolatos problémákról már kétszer is írtunk, és most újra az április frissítésekről szólnak a hírek: úgy tűnik, ezúttal az Outlook Express update a ludas.

A hónap második keddjén kiadott Microsoft patch-csomag tartalmazott egy kumulatív, azaz összegző javítást a vállalat webböngészőjéhez. A redmondi szoftver ennek köszönhetően 10 hibától vált mentessé, ám – mivel az Eolas-szal folytatott szerzői jogi tárgyalások a Microsoft számára kedvezőtlenül értek véget – a Microsoft kénytelen volt változtatni az ActiveX vezérlők működésén. Ez néhány program, webes alkalmazás esetében gondot okozott; amint arról mi is írtunk, bizonyos körülmények között a Kerio tűzfalának, a Google Toolbarjának, illetve a Siebel 7-nek a működése is eltért az elvárttól. Hasonló jelenségről számolhattak be egyes HP nyomtatók, szkennerek, digitális fényképezőgép-tulajdonosok is.

Ezúttal az Outlook Express-t érintő fix miatt kerül(t) a figyelem központjába az áprilisi patch-gyűjtemény. Még a múlt héten ismerte be a redmondi szoftverfejlesztő, hogy kapott néhány panaszt az operációs rendszerbe integrált levelezőkliens kapcsán, melyek szerint az Outlook Express a frissítés után hajlamos hibás működésre. A Microsoft állítása szerint vizsgálják a problémát, ám a pár nappal ezelőtti közleményben még nem tudták kijelenteni, vajon tényleg a kliens a ludas. A felhasználók számára pedig maradt a bosszúság, hiszen számos esetben hozzáférhetetlenné vált a címlista, problémássá vált az üzenetek megnyitása és elküldése az elküldetlen üzenetek mappájából, illetve a template-ek használatával is meggyűlt néhány internetező gondja.

Maga a frissítés a kliens azon hibáját küszöbölte ki, mely a Windows Address Book állományok kezelése során jelentkezett. Egy speciális feltételeknek megfelelően létrehozott WAB állomány ugyanis akár kódfuttatást is lehetővé tett a sérülékeny rendszeren, amely révén a távoli támadó számára lehetőség nyílt átvenni a teljes ellenőrzést a megtámadott számítógép felett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés