Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel kihirdette az ´Intel Duality Competition´ eredményét

Dotkom

Az Intel kihirdette az ´Intel Duality Competition´ eredményét

Magyarországon már több mint tíz gyártó kínál Intel Centrino Duo mobil platformmal felszerelt laptopokat .

Lezárult az Intel első magyarországi művészeti pályázata, az Intel Duality Competition, amelyet az Intel új, kétmagos mobil platformja, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetése kapcsán hirdetett meg. A pályázat olyan lelkes digitális alkotóművészeknek szólt, akik pályamunkáikban digitális eszközökkel a legkreatívabb módon ábrázolták a világban rejlő kettősségeket.

A fotó, grafika és videó/animáció kategóriák győztesei egy-egy Intel Centrino Duo mobil platformmal ellátott Dell Latitude X1 laptopot vehettek át a 2006. április 18-án a Művészetek Palotájában megrendezett nagyszabású díjátadó ünnepségen. Az eseményen, amelyen az Intel partnerei, ügyfelei, valamint a sajtó képviselői is részt vettek, lehetőség nyílt az ott kiállított új Intel Centrino Duo mobil platformon alapuló notebookok gyakorlatban történő kipróbálására is. Az új technológián alapuló termékek már Magyarországon is elérhetőek olyan magyar gyártóknál, mint a győri Szintézis Informatikai Rt., a székesfehérvári Albacomp és a budapesti Fefo Kft., valamint olyan nemzetközi cégek magyarországi kínálatában is megtalálhatóak, mint a Lenovo, a HP, a Fujitsu Siemens, Dell, és az Acer. Az eseményen képviseltette magát továbbá a Microsoft és a T-Mobile is.

Az Intel Centrino Duo új utakat nyit meg a személyi szórakozás és az üzleti információk felhasználása terén, beleértve ebbe azt, hogy a felhasználók bárhol, bármikor, hozzáférhetnek digitális tartalmaikhoz. Az Intel legújabb mobil platformja olyan új tulajdonságokat vonultat fel, melyek hatására az alkalmazások gyorsabban reagálnak és gördülékenyebben kapcsolódnak egymáshoz, kimagasló mobil élményt nyújtva a felhasználóknak.

Az Intel Duality Competition népszerűségét jelzi, hogy a három kategóriában összesen mintegy 1240 pályamű érkezett. „Pozitívnak tartom azon kezdeményezéseket, amikor egy nemzetközi vállalat, mint az Intel is, helyi szinten igyekszik inspirálni a fiatal művészeket. Ezek a pályázatok jó lehetőséget teremtenek a pályázóknak, hogy szélesebb közönség előtt is bemutatkozhassanak, valamint olyan technológiákat ismerjenek meg, amelyeket a digitális művészetben felhasználhatók” – mondta el Vinnay Péter, a szakmai zsűri egyik tagja, a Zoom magazin szerkesztője. „A pályázat központi témájául megjelölt kettősség művészi bemutatása igazi kihívás elé állította a digitális alkotókat, akik azonban a várakozásokat felülmúló kreatív módon tett eleget a feladatnak. Az Intel kezdeményezése remekül példázza, hogy a technológia és a művészet nem két, egymástól teljesen eltérő fogalom, hanem a művészi önkifejezés a technológiai fejlődés segítségével lelhet új utakra” – tette hozzá.

A pályázat eredménye:
Fotó kategória:
1. helyezett: Naske Sándor – „Egy test, két lélek”
Grafika kategória:
1. helyezett: Sütő Gábor – „You Can Fly”
Videó/animáció kategória:
1. helyezett: Nagy Ágoston – „Conversation”
Közönségdíjas:
Erdélyi Gábor – „A rendszer és az ember”

Az ünnepélyes díjátadáson az első helyezettek alkotásai mellett a zsűri által legjobbnak ítélt 30 művet is megtekinthették a résztvevők. Bemutatták emellett hét fiatal cseh divattervező ruhakölteményeit is, amelyet kifejezetten az Intel Centrino Duo beharangozására készítettek és amelyek a digitális életstílus kifejezésére hivatottak. A leghíresebb cseh divattervező, Liběna Rochová neve fémjelzi a nem éppen hétköznapi kollekciót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés