Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs értelme többé laptopot lopni?

Dotkom

Nincs értelme többé laptopot lopni?

Legalábbis a rajta levő információkért, állítja egy amerikai cég, amely új alkalmazásával megvédi ügyfelei adatait – még ha azokat el is lopják.

Az Everdream nevű amerikai vállalat a múlt héten jelentette be „Theft Recovery Managed Service” megoldását, melyet elsősorban üzleti felhasználók számára kínál. Igénybe vételével a vállalatok annak ellenére is ellenőrzésük alatt tarthatják noteszgépeiket, PC-iket, ha azokat illetéktelenek eltulajdonították. A kaliforniai cég szerint a szolgáltatás segítséget nyújthat a rendőrségnek is, nyomon követendő az ellopott számítástechnikai eszközt.

Mindehhez persze az kell, hogy az eredeti tulajdonosától eltávolított PC felcsatlakozzon az Internetre. Ebben az esetben ugyanis a komputer automatikusan kapcsolatot létesít az Everdreammel, majd ezt követően elindítja a számítógépen tárolt adatok titkosítását vagy törlését – ez a felhasználó beállításától függ. Ezzel párhuzamosan az elveszett számítógép által használt Internet-csatlakozás információi tárolásra kerülnek. Ezeknek az adatoknak a birtokában könnyebbé válhat az eszköz előkerítése.

Az egész azonban nem ér semmit, ha még a csatlakozás előtt formattálják a winchestert és új operációs rendszert telepítnek fel a komputerre, közölte az Everdream. A cég szoftvere ugyanis a merevlemezen lakik – hol máshol lehetne -, ezért a pusztán szoftveres megoldás, habár olcsóbb, mint a hardveres védelem, ezzel a gyenge ponttal rendelkezik. 6 dolláros havidíjért lehet igénybe venni a szolgáltatást, és használatához legalább egy másik, szintén everdreames megoldást (készletmenedzsment, szoftverterjesztés, online backup, vírusvédelem, patch-menedzsment) alkalmaznia kell az ügyfélnek.

A fenti megkötések ellenére van piaca a szolgáltatásnak, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már több mint 140 ezer asztali kliens védelmét látja el az Everdream.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés