Connect with us

technokrata

Nincs értelme többé laptopot lopni?

Dotkom

Nincs értelme többé laptopot lopni?

Legalábbis a rajta levő információkért, állítja egy amerikai cég, amely új alkalmazásával megvédi ügyfelei adatait – még ha azokat el is lopják.

Az Everdream nevű amerikai vállalat a múlt héten jelentette be „Theft Recovery Managed Service” megoldását, melyet elsősorban üzleti felhasználók számára kínál. Igénybe vételével a vállalatok annak ellenére is ellenőrzésük alatt tarthatják noteszgépeiket, PC-iket, ha azokat illetéktelenek eltulajdonították. A kaliforniai cég szerint a szolgáltatás segítséget nyújthat a rendőrségnek is, nyomon követendő az ellopott számítástechnikai eszközt.

Mindehhez persze az kell, hogy az eredeti tulajdonosától eltávolított PC felcsatlakozzon az Internetre. Ebben az esetben ugyanis a komputer automatikusan kapcsolatot létesít az Everdreammel, majd ezt követően elindítja a számítógépen tárolt adatok titkosítását vagy törlését – ez a felhasználó beállításától függ. Ezzel párhuzamosan az elveszett számítógép által használt Internet-csatlakozás információi tárolásra kerülnek. Ezeknek az adatoknak a birtokában könnyebbé válhat az eszköz előkerítése.

Az egész azonban nem ér semmit, ha még a csatlakozás előtt formattálják a winchestert és új operációs rendszert telepítnek fel a komputerre, közölte az Everdream. A cég szoftvere ugyanis a merevlemezen lakik – hol máshol lehetne -, ezért a pusztán szoftveres megoldás, habár olcsóbb, mint a hardveres védelem, ezzel a gyenge ponttal rendelkezik. 6 dolláros havidíjért lehet igénybe venni a szolgáltatást, és használatához legalább egy másik, szintén everdreames megoldást (készletmenedzsment, szoftverterjesztés, online backup, vírusvédelem, patch-menedzsment) alkalmaznia kell az ügyfélnek.

A fenti megkötések ellenére van piaca a szolgáltatásnak, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már több mint 140 ezer asztali kliens védelmét látja el az Everdream.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom