Connect with us

technokrata

IE patch – reszkessetek nyomtatók, szkennerek, fényképezőgépek!

Dotkom

IE patch – reszkessetek nyomtatók, szkennerek, fényképezőgépek!

A Hewlett-Packard nyomtatók, szkennerek és digitális fényképezőgépek tulajdonosainak sok bosszankodást okozott a múlt héten kiadott Internet Explorer patch-gyűjtemény; ahogy a Kerio tűzfalat használók számára sem volt örömteli a frissítés.

Az MS06-015-ös számú javítás, mely az Explorer egy hibáját hivatott kiiktatni, néhány felhasználónál nagy galibát okozott. A Microsoft közlése szerint a HP nyomtatók, szkennerek és digitális fényképezőgépek tulajdonosai, és a Sunbelt Software által fejlesztett Kerio Personal Firewall használói számára a Windows nem úgy működött a patch-ek feltelepítése után, ahogy korábban.

Számos hibajelenség bukkant fel: például nem lehetett file-okat menteni vagy állományokhoz hozzáférni az olyan speciális könyvtárakba(n), mint a My Documents vagy a My Pictures. Nem reagáló Office alkalmazások, file-nyitás után összeomló szoftverek, Internet Explorer címsorába való webcím begépelése után lefagyó böngészők, a kontextusmenüből elérhető Send To opció használhatatlanná válása – többnyire ezeket a jelenségeket tapasztalhatták meg a pórul járt internetezők.

A probléma gyökere
A HP share-to-web szoftvere és a Kerio tűzfal nem volt képes együttműködni egy új file-lal, név szerint a verclsid.exe állománnyal, mely a frissítés alatt jutott fel a rendszerekbe. Redmond azt javasolta az érintett HP-termékeket használóknak, hogy kézzel végezzenek változtatásokat a Windows Registry-ben. A Kerio Personal Firewallt futtatóknál pedig akkor szűnnek meg a hibajelenségek, ha az új Microsoft file-t átkonfigurálják olyan módon, hogy az ne figyelmeztesse a felhasználót az állomány futtatásakor.

A teendőkről az alábbi linkre kattintva lehet részletesen informálódni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom